Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Επανεξέταση των συνταξιούχων του ΟΓΑ



 

Στην επανεξέταση όλων των συνταξιούχων που λαμβάνουν την παροχή του Ανασφάλιστου Υπερήλικα προχωράει ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων.
Για το λόγο αυτό έχουν αποσταλεί από τον ΟΓΑ ενημερωτικές επιστολές σε όλους όσους λαμβάνουν τη παροχή του ανασφάλιστου υπερήλικα, με τις οποίες θα ενημερωθούν για τις νέες προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν στις υπηρεσίες του ΟΓΑ, προκειμένου να κριθεί η συνέχιση ή η διακοπή της παροχής του Ανασφάλιστου Υπερήλικα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο 4093/2012 από 1.1.2013 η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων του ν. 1296/1982 (Α' 128), όπως ισχύει, καταβάλλεται, εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι εξής προϋποθέσεις:

α. Έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους

β. Δεν λαμβάνουν ή δεν δικαιούνται οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ή το Δημόσιο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού, και επίσης, σε περίπτωση εγγάμων, δεν λαμβάνει ο/η σύζυγός τους σύνταξη μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό της συνταξιοδοτικής παροχής, λόγω γήρατος, του άρθρου 4 του ν. 4169/1961.

γ. Διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι (20) έτη πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση και εξακολουθούν να διαμένουν κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής τους.

δ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 4.320 ευρώ ή, στην περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό 8.640 ευρώ.

Πηγή: real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...