Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Άρτας για την κατάργηση των νυκτερινών βαρδιών των οδηγών ασθενοφόρων στο νοσοκομείο και τα Κ.Υ. Άρτας





«Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να κοστολογηθεί»




Με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Άρτας καταργούνται όλες τις μέρες οι νυκτερινές βάρδιες των οδηγών ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Αγνάντων, Άνω Καλεντίνης και Βουργαρελίου, καθώς επίσης
και οι πρωινές βάρδιες στα Κέντρα Υγείας για τις Κυριακές και τις Αργίες.

Η συγκεκριμένη απόφαση, βάζει σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που μπορεί να αρρωστήσουν τις νύχτες, τις Κυριακές και τις Αργίες και ιδιαίτερα όσων ζουν στα ορεινά.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας προχώρησε σ’ αυτή τη στυγνή απόφαση για να εξοικονομήσει, με βάση τα στοιχεία του Συλλόγου των εργαζομένων, το ποσό των 10.000 ευρώ το χρόνο. Αλήθεια τόσο ψυχρά κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή η Διοίκηση του Νοσοκομείου;

Η απόφαση αυτή της Διοίκησης του Νοσοκομείου αποτελεί άλλο ένα κτύπημα στην υποβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών Υγείας. Γίνεται αρωγός αντιλαϊκής πολιτικής που στόχο έχει να περιορισθούν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας σε ένα ανεπαρκές πακέτο, που δεν θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών.

Ζητάμε:

Να ανακληθεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη απόφαση.

Να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας.

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανάπτυξη τόσο του Νοσοκομείου όσο και των Κέντρων Υγείας με βάση τις ανάγκες για προστασία της υγείας των πολιτών τις περιοχής, με προσλήψεις μόνιμου νοσοκομειακού και λοιπού προσωπικού και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.
Να αναπτυχθεί ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν και υψηλής ποιότητας σύστημα Υγείας, 100% χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

http://fanaripress.blogspot.gr/

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ "ΡΑΔΟΒΥΖΙ ΑΡΤΑΣ" Για το σοβαρό αυτό θέμα,της υπολειτουργίας δηλαδή (μη λειτουργίας στην πράξη) του Κ.Υ Άνω Καλεντίνης δεν έχουμε μέχρι σήμερα κάποια παρέμβαση από τη Δημοτική αρχή. Μπορεί να μην είχε αποτέλεσμα, ....αλλά έτσι για τα μάτια του κόσμου κ.Δήμαρχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...