Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Άρτα.Σε κρίσιμη κατάσταση νεαρός ποδοσφαιριστής του Σκουφά

podosfairo29Σοκ στους σχολικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες

Με την προσευχή όλων των μαθητών να είναι αφιερωμένη στον 15χρονο συμμαθητή τους ξεκίνησε η χθεσινή μέρα σε όλα τα σχολεία του νομού, ενώ την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Μπούρας έχοντας στο πλευρό του τους θεράποντες ιατρούς νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Άρτας.

Το γεγονός έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία και σε όλη τη σχολική κοινότητα, καθώς κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι από το γήπεδο όπου λάμβανε μέρος στους Σχολικούς Ποδοσφαιρικούς Αγώνες οι οποίοι ξεκίνησαν προχθές στην Άρτα υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, ο 15χρονος μαθητής θα έφτανε να δίνει αγώνα για τη ζωή του.
(9/2/2013)

Ο Παναγιώτης βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο όταν διαμαρτυρήθηκε για ζάλη και ζήτησε την αλλαγή του. Η ζαλάδα εξακολουθούσε μόλις κάθισε στον πάγκο και ο γιατρός του αγώνα, ο οποίος τον είδε άμεσα, ζήτησε τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, καθώς εκτίμησε ότι δεν επρόκειτο για κάτι απλό. Το ασθενοφόρο έφτασε αμέσως και μετά την ενημέρωση που έκανε το πλήρωμα προς το νοσοκομείο υπήρξε ετοιμότητα του χειρουργείου προκειμένου να μην χαθεί καθόλου χρόνος. Ο μαθητής χρειάστηκε να χειρουργηθεί άμεσα στο κεφάλι από ενδοεγκεφαλική αιμορραγία.

Χθες το πρωί τόσο από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Άρτας όσο και από τον εντατικολόγο διευθυντή ΜΕΘ. κ. Ναθαναήλ, μεταφέρθηκε ότι η κατάσταση του παιδιού κρίνονταν πολύ σοβαρή.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Κωνσταντίνο Μυλωνά, το γεγονός έχει προκαλέσει σοκ σε όλη τη σχολική κοινότητα, καθώς και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου αλλά και στο υπουργείο, το οποίο η Διεύθυνση Ενημέρωσε άμεσα για το περιστατικό. Φυσικά οι σχολικοί αγώνες για την Άρτα έχουν διακοπεί από προχθές (μόλις συνέβη το περιστατικό με το μαθητή διεκόπη ο αγώνας) και οι μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του νομού ξεκίνησαν τη χθεσινή τους ημέρα με την καθιερωμένη προσευχή αφιερωμένη στον συμμαθητή τους και την ελπίδα αντιστροφής της κατάστασής του.

Φανερά συντετριμμένος από το γεγονός ο κ. Μυλωνάς, χθες το πρωί μας ανέφερε: «Όλη η διαδικασία κινήθηκε άμεσα και το ασθενοφόρο έφτασε άμεσα αλλά και ειδοποιήθηκε από πριν ακόμη φτάσει στο νοσοκομείο και το χειρουργείο ήταν έτοιμο. Το παιδί χειρουργήθηκε αμέσως από ένα ανεύρυσμα εκτεταμένης μορφής στο κεφάλι και από χθες είναι σε καταστολή, αλλά δυστυχώς όπως μας ενημερώνουν η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή, δεν εξελίσσεται καλά…

Σήμερα είχαμε μια συνάντηση εδώ στην Διεύθυνση και οι αγώνες έχουν αναβληθεί φυσικά και σήμερα και τη Δευτέρα. Η σημερινή προσευχή στα σχολεία έγινε με την ομαδική παράκληση όλων για την ανάκαμψη της υγείας του, μπας και ο Θεός βάλει το χέρι του γιατί δυστυχώς η κατάσταση είναι παρά πάρα πολύ σοβαρή».

Ο κ. Μυλωνάς, μετέφερε μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος μαθητής ήταν αθλητής και έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα του «ΣΚΟΥΦΑ Κομποτίου», λέγοντας: «Ήταν ποδοσφαιριστής δηλαδή με δελτία κανονικά, εννοώ με τα δελτία υγείας και όλα αυτά. Είναι, απ’ ότι μάθαμε ένα άτυχο περιστατικό αυτό, διότι το ανεύρυσμα δεν εντοπίζεται, δηλαδή δεν γίνεται η διάγνωσή του με τα απλά μέσα, δηλαδή τις εξετάσεις που γίνονται όταν οι γιατροί συντάσσουν τα δελτία. Ενδεχομένως να χρειάζονταν για να εντοπιστεί εξειδικευμένες εξετάσεις, οι οποίες βέβαια δεν προβλέπονται», μας είπε σχολιάζοντας ότι το περιστατικό αυτό είναι αντίστοιχο με εκείνα με έχουν σημειωθεί κατά καιρούς και σε επαγγελματίες αθλητές στα μεγάλα γήπεδα…

«Το τελευταίο ήταν εκείνο του Σαμαρά, ήταν σχεδόν ίδια περίπτωση».

Πάντως όσο κι αν αυτές οι πολύπλοκες εξετάσεις δεν μπορούν να αφορούν ασφαλώς όλο τον πληθυσμό ωστόσο όπως σχολίασε και ο κ. Μυλωνάς, λόγω των πολλών περιστατικών που έχουν σημειωθεί σε αθλητικούς χώρους, ίσως να πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο και να προβλέπονται επιπλέον εξετάσεις.

Από την μεταφορά της είδησης τα ερωτήματα για το αν χρειάζεται και μπορεί να βοηθήσει ο γενικός πληθυσμός, όπως για παράδειγμα αν χρειάζεται αίμα κλπ, ήταν πάρα πολλά, καθότι το γεγονός έχει λυπήσει την τοπική κοινωνία. Τα ερωτήματα αυτά μεταφέραμε στον θεράποντα ιατρό, ο οποίος ωστόσο μας είπε ότι δεν υπάρχει κάποια ανάγκη για αίμα, ούτε κάτι παραπάνω που να μπορεί να κάνει κάποιος τη δεδομένη στιγμή ή κάτι στο οποίο να χρειάζεται να βοηθήσει ο γενικός πληθυσμός.

Υ.Γ.: Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους μαθητές, τους καθηγητές, τους συναθλητές, τους συγγενείς και τους γονείς του Παναγιώτη στην ευχή για ανάκαμψη της υγείας του.

ΗΧΩ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...