Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Μόνο η παράκαμψη Άρτας στον προγραμματισμό του Υπουργείου- Εν αναμονή για Ιόνια και Ε-65

YPODOMONΕλάχιστες είναι οι ειδήσεις που αφορούν στην Ήπειρο και προκύπτουν από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης.
Το Υπουργείο στο επόμενο τετράμηνο θα προχωρήσει σε δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 2,4 δις ευρώ. Από αυτά μόνο ένα αφορά άμεσα στην Ήπειρο. Πρόκειται για τις εργασίες ολοκλήρωσης της παράκαμψης Άρτας- Φιλιππιάδας, έργο με προυπολογισμό δέκα εκατομμυρίων, η σύμβαση του οποίου βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο. Αναφορικά με τα έργα προτεραιότητας ΕΣΠΑ, από τα συνολικά 181, τα 36 εκτελούνται από το υπουργείο. Σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, το ποσοστό απορρόφησης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 υπερκαλύπτεται και διαμορφώνεται στο 102,64%.

Σχετικά με τους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητόδρομους για τους οποίους ακόμη δεν υπάρχει κανένα «φως» από τις 43 ξένες τράπεζες που μετέχουν στη χρηματοδότηση των έργων, ο κ. Καλογιάννης υποστήριξε ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί.
Όπως ανέφερε το υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες με στόχο την απεμπλοκή των κατασκευαστικών εργασιών. Οι κατασκευαστικές εργασίες, δηλαδή, θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και μέχρι τότε θα έχουν δημιουργηθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή οι νέες συμβάσεις των τεσσάρων έργων παραχώρησης (Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός, Ε65, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου).

EpirusPost,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...