Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή του Μενέλαου Παπαδημητρίου προς τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. B. Τσιάκο

menelaos-papΑγαπητέ Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΑΚΟ.
Όπως θα ενθυμείσθε στην προ ημερών (15.2.2013) συνάντησή μας στην Αθήνα εν όψει της δίκης στο Συμβούλιο Επικρατείας για τα Έργα ΑΧΕΛΩΟΥ εκεί στην παρέα με τους Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Αργιθέας Χρήστο Καναβό και Βασίλειο Καρανίκα, το συνάδελφο και Αρχηγό της Αντιπολίτευσης – δημοτικό σύμβουλο Λάμπρο Τσιβόλα κουβεντιάσαμε για διάφορα προβλήματα της Αργιθέας.
Μεταξύ των άλλων και από μεριάς μου τονίσθηκαν και κουβεντιάσαμε τα
οδικά προβλήματα Ανατολικά-Δυτικά και Νότια στα Χωριά μας (δρόμος Σπηλιάς – τύχη εργολαβίας – κατολίσθηση, μελέτη Καρυάς – Κουμπουριανών, Νιχώρια – Καταφύλι, Πετρωτό – Καλή Κώμη κ. α.), κατολισθήσεις καθώς και την υπόθεση της Σήραγγας ΤΥΜΠΑΝΟΥ εξηγώντας σας πως την Αργιθέα και τα Ραδοβίζια τα κλείνει το χειμώνα ο ΤΥΜΠΑΝΟΣ με τα χιόνια του και τον πάγο και όχι η Γέφυρα Τρυγόνας στη Βατσουνιά ή ο Άγιος Μηνάς (αυτά πρόταξαν κάποιοι μικρόνοες). Και ότι πρέπει όλοι μαζί να επισκεφθείτε το Υπουργείο για να μπεί το έργο αυτό στο ΕΣΠΑ.
Επί πλέον σας ανέφερα – προτείνοντας ( αποδεχθήκατε αμέσως αυτή την πρόταση) – και την ανάγκη αυτοψίας και διαπίστωσης καταστάσεως από στατικής απόψεως των ΓΕΦΥΡΩΝ ΚΟΡΑΚΟΥ και ΚΑΤΑΦΥΛΙΟΥ (η γέφυρα αυτή είναι και διατηρητέο μνημείο) από ειδική ομάδα επιστημόνων (πολιτικοί μηχανικοί κ. α.) αφού τα τελευταία χρόνια με τους τρομερούς χειμώνες ο Αχελώος με τις κατεβασιές του τις έχει τραυματίσει και καταπονήσει σοβαρά και κινδυνεύουμε να καταρρεύσουν όπως η γέφυρα στο Γκολφάρι Τρικάλων. Και τότε θα ξαναμπούν σε μόνιμη βάση τα ΠΕΡΑΤΑΡΙΑ στα Νταλανέϊκα και στη Μπράβα, στη δε Συκιά θα φωνάξουμε το ΘΩΜΑ ΚΑΝΑΒΟ να ξανακατασκευάσει το ΠΕΡΑΤΑΡΙ στον ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΠΗΓΩΝ.
Σας επεσήμανα επίσης την κατάσταση στις ΓΑΛΑΡΙΕΣ – σήραγγες (τρύπες τις λέμε) του δρόμου Καρδίτσας – Άρτας στο ΔΡΑΣΚΟ ΠΕΤΡΩΤΟΥ και μάλιστα όπως θα ενθυμείσθε σας είπα για τα νερά που πέφτουν από την οροφή και τον κίνδυνο που ελλοχεύει να ξεκολλήσει κανένα κομμάτι, πέρα από το ότι καταστρέφεται και το οδόστρωμα – λακκούβες κ. λπ. (είχα σε περσινό μου άρθρο παρουσιάσει την κατάσταση αυτή – ένα τμήμα οροφής κατέπεσε δίπλα μας τότε). Μάλιστα χαριτολογώντας το ονομάτισα ΔΩΡΕΑΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ και σας υποσχέθηκα να το ανεβάσω το θέμα στο FB.
Τηρώντας την υπόσχεσή μου ανέβασα το βίντεο και τη φωτογραφία (όχι για να τα δείτε εσείς αφού ξέρω πως το γνωρίζετε το πρόβλημα) για να αντιληφθούν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας, αλλά και οι συμπατριώτες Θεσσαλοί γενικότερα πως εμείς οι ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ ζητάμε κονδύλια για λύση σε πραγματικά προβλήματα (όχι ότι τα άλλα προβλήματα της Θεσσαλίας δεν είναι υπαρκτά) που γίνονται και επικίνδυνα για τη ζωή μας, για τη ζωή κάθε διερχομένου. Εγώ δεν είμαι τεχνικός για τη λύση. Δεν μπορεί όμως να μην υπάρχει λύση συλλογής τους και παροχέτευσής τους σήμερα με τόσα μέσα.
Αν κ. Αντιπεριφερειάρχη στείλετε κλιμάκιο με μηχανικούς και άλλους επιστήμονες για τον έλεγχο των Γεφυρών ΚΟΡΑΚΟΥ και ΚΑΤΑΦΥΛΛΙΟΥ καλόν θα είναι να πάνε και τώρα το χειμώνα με τις κατεβασιές του ΑΣΠΡΟΥ και παραπέρα που θα πέσουν τα νερά για να έχουν πλήρη άποψη των συνθηκών.
Καλόν είναι επίσης να τους αναθέσετε να ελέγξουν και αυτό το πρόβλημα στη μεγάλη ΓΑΛΑΡΙΑ και τα προβλήματα στο σύνολο του δρόμου ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΑΡΤΑΣ (τμήμα ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ – ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ) υποβάλλοντάς σας σχετική έκθεση επικινδυνότητας και τις προτάσεις τους.
ΔΙΑΤΕΛΩ ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...