Μια συνταγή από την κα Ιουλία Τρίμπου απο την Σκουληκαριά Άρτας.
Υλικά :
- 800 γραμμάρια τρυφερό χοιρινό
- κρέας (σπάλα)
- 1 κανονική ώριμη ντομάτα
- 1 κανονική στρογγυλή πιππεριά
- 250 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1 ποτήρι του κρασιού γάλα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- λάδι , αλάτι , πιπέρι , ρίγανη
Εκτέλεση :
Τεμαχίζουμε το κρέας σε μικρούς κύβους. Το βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Έχουμε κόψει σε κύβους την ντομάτα και την πιπεριά. Τα προσθέτουμε στο κρέας αφήνουμε να πάρει βράση και σβήνουμε με λευκό κρασί. Τοποθετούμε το μείγμα στο τηγάνι , ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε. Αφού προχωρήσει το τσιγάρισμα , προσθέτουμε τριμμένο τυρί φέτα , που του δίνει ιδιαίτερη γεύση. Προσθέτουμε ακόμα το γάλα και το αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά. όταν το κρέας ροδοκοκκινίσει το βγάζουμε και το σερβίρουμε με λευκό κρασί.
Καλή σας όρεξη !
http://www.ipeirotika.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου