Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Εκδικάστηκε η εκτροπή του Αχελώου στο ΣτΕ


Παρά την επιμονή των Θεσσαλών να επιτύχουν την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης της εκτροπής του Αχελώου τελικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, πριν από λίγο δεν έκανε δεκτό το αίτημα τους και η υπόθεση εκδικάστηκε
Ουσιαστικά ήταν μια διαδικασία λίγων λεπτών όπου οι εκπρόσωποι των δυο πλευρών κλήθηκαν να καταθέσουν γραπτώς τις θέσεις τους για το θέμα μέχρι τις 15 Μαρτίου. Από εκεί και πέρα θωρείται θετικό το γεγονός ότι αποφεύχθηκε μια αναβολή, που πιθανώς να δημιουργούσε νέα δεδομένα, αφού οι Θεσσαλοί ζητούν την αξιοποίηση των Διαχειριστικών Σχεδίων με την εκπόνηση νέων Περιβαλλοντικών Μελετών κλπ.
Να θυμίσουμε πως τα Διαχειριστικά Σχέδια δημοσιοποιήθηκαν μόλις προχθές και έχουν σαφή πρόβλεψη για εκτροπή μέρους των υδάτων του Αχελώου προς την Θεσσαλική πεδιάδα, γεγονός που μπορεί να ήταν αναμενόμενο αλλά δημιουργεί ένα δυσμενές δεδομένο για τους πολέμιους της εκτροπής του Αχελώου. Το γεγονός ότι το αίτημα για αναβολή δεν ικανοποιήθηκε  είναι σαφώς θετικό, αφού οι Θεσσαλοί και οι υπέρμαχοι της εκτροπής  θα ήθελαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα σχέδια αυτά.
Από την πλευρά των φορέων της Αιτωλ/νίας στο ΣτΕ χθες βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Υφαντής και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστογιάννης και φυσικά οι νομικοί εκπρόσωποι των φορέων που αντιτίθενται στο έργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...