Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Συνταγή:Ηπειρώτικη μακαρονόπιτα



Συνταγή:Ηπειρώτικη μακαρονόπιτα
Παραδοσιακή και πεντανόστιμη μακαρονόπιτα.

Υλικά για τη γέμιση:
  • 1/2 κιλό μακαρόνια Νο5
  • 600  γραμμάρια τυρί φέτα
  • 5 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • βούτυρο
Υλικά για το φύλλο:
1 ποτήρι νερό
μισό κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές λάδι
700 γραμμάρια αλεύρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε σε αυτά τα 3 κουτάλια της σούπας βούτυρο, τα τρία αυγά και το τυρί. Απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 3 φύλλα αλειμμένα με το λάδι-βούτυρο ανάμεσα. Απλώνουμε το μισό από το μίγμα μακαρονιών πάνω στο φύλλο και τοποθετούμε άλλα 2 φύλλα πάνω από τα μακαρόνια αλειμμένα ανάμεσα με το λάδι-βούτυρο. Απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω από αυτή τη στρώση και τα υπόλοιπα 3 φύλλα πάνω από τα μακαρόνια. Κόβουμε τις επάνω στρώσεις φύλλου σε μερίδες. Χτυπάμε τα υπόλοιπα 2 αυγά και το γάλα μαζί και τα περιχύνουμε πάνω από την πίτα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...