Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Διαχρονικός Ελληνικός Πολιτισμός. Μια εκδήλωση με πολλά μηνύματα για την σύγχρονη εποχή…

Διαχρονικός Ελληνικός ΠολιτισμόςΈδειξαν τελικά το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την παρουσίαση του βιβλίου του αρτινού δικηγόρου Γρηγόρη Κοσσυβάκη, πολλοί αρτινοί, οι οποίοι έλαβαν και το σημαντικό μήνυμα της μοναδικότητας του ελληνικού πολιτισμού.
Χρόνια τώρα ο δικηγόρος Γρηγόρης Κοσσυβάκης, ασχολείται με την ιστορία του τόπου μας και προσπαθεί να παρουσιάσει τα στοιχεία εκείνα, που θα κάνουν κυρίως τους νέους να ασχοληθούν με την ιστορία και με βάση αυτή να παλέψουν για την πατρίδα μας.
Το τελευταίο του βιβλίο «Ηπειρωτικός Διαχρονικός Πολιτισμός», παρουσιάστηκε πριν από λίγο στην αίθουσα του συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ, που διοργάνωσε και την εκδήλωση, στην οποία ομιλητές ήταν ο δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Δημήτρης Γαλλίκας, ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Καϊντάσης, ο συγγραφέαςΓιώργος Λεκάκης, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας ο οποίος και ευχαρίστησε τους παριστάμενους, για την τιμή που του έκαναν να παραβρεθούν στην εκδήλωση.
Μιλώντας ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλλίκας, αναφέρθηκε αρχικά στην τεράστια προσφορά που έχει ο συγγραφέας σ’ όλη την περιοχή του Ραδοβυζίου, αφού απ’ τα φοιτητικά του χρόνια ακόμη ασχολήθηκε με την προβολή του τόπου και τα προβλήματα των συμπολιτών του, θεωρώντας λογικό επακόλουθο το ενδιαφέρον του αυτό, να μετουσιωθεί και σε βιβλία που αφορούν στην ιστορία της πατρίδας μας, για να αναφερθεί ακολούθως σε συγκεκριμένα κεφάλαια του βιβλίου.
Ο δικηγόρος Γιάννης Καϊντάσης, μιλώντας για το βαθύτερο νόημα του βιβλίου, το χαρακτήρισε ως εφόδιο γνώσης για να αντισταθεί ο λαός μας, στις αλυτρωτικές σειρήνες που ακούγονται απ’ την πλευρά του Μπερίσα, μόλις προχθές μάλιστα και από άλλες χώρες, που έχουν ως στόχο την πατρίδα μας.
Ο συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης, στενός φίλος (αδερφό τον χαρακτήρισε) του συγγραφέα Γρηγόρη Κοσσυβάκη, αναφέρθηκε στην επιμονή και την μεγάλη προσπάθεια που κάνει για να παρουσιάσει την ιστορία στην πραγματική της διάσταση και εξ αυτής το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού. Χαρακτήρισε τον τίτλο του βιβλίου «Διαχρονικός Ηπειρωτικός Ελληνισμός», ως το ζητούμενο της εποχής, για να σημειώσει με έμφαση, ότι αν αυτό ο τίτλος σήμερα τεθεί ως θέμα έκθεσης σε μαθητές του Λυκείου, είναι σίγουρο πως κανένας δεν θα μπορέσει να το αναπτύξει, στην πραγματική του διάσταση.
Συγκινημένος ο συγγραφέας και απ’ την παρουσία των πολιτών, αλλά και απ’ όσα ακούστηκαν, επεσήμανε πως θα συνεχίσει την προσπάθειά του, παρά το όποιο κόστος αυτή δημιουργεί, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εννοεί το οικονομικό.
Αύριο (σήμερα Κυριακή 17-2-13)το απόγευμα στην ίδια αίθουσα θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιώργου Λεκάκη «Η άγνωστη Μικρά Ασία».


kosibakis-kain-22

Γνώμη Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...