Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Εμβολιασμός από αέρος των κόκκινων αλεπούδων κατά της Λύσσας


Με επίσημη ανακοίνωση οι Κτηνιατρικές Αρχές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνουν πως ο εμβολιασμός από αέρος των κόκκινων αλεπούδων κατά της Λύσσας θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2013.
Οι ρίψεις θα ξεκινήσουν στην 11 Οκτωβρίου.
Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί από αέρος με τη  ρίψη εμβολίων δολομάτων ζωντανό ιό κατά της λύσσας, σε 24 Περιφερειακές Ενότητες (Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα, Χαλκιδική, Πιερία, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία -το τμήμα που συνορεύει με Άρτα και Ευρυτανία-, Μαγνησία, Λάρισα, 
Καρδίτσα,  Τρίκαλα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Πρέβεζα.


Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ηπειρου 16/10/2013

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει εκπονηθεί και υλοποιείται πρόγραμμα εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας. Τα δολώματα- εμβόλια διανέμονται με αεροσκάφη και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε στις περιοχές της Ηπείρου οι ρίψεις θα γίνουν εντός του Νοεμβρίου. 
 Τα δολώματα, έχουν χρώμα καφέ (μοιάζουν με σοκολάτα) και έχουν μυρωδιά ψαριού που ελκύει τις αλεπούδες και απωθεί τους ανθρώπους. Στο εσωτερικό τους περιέχουν πλαστική κάψουλα γεμάτη με εμβόλιο (εξασθενημένος ιός λύσσας) σε υγρή μορφή. 
Το Υπουργείο επισημαίνει την προσοχή των πολιτών, ενημερώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης αν το εμβόλιο δόλωμα είναι άθικτο και όχι κατεστραμμένο και δεν υπάρχει επαφή με το υγρό της κάψουλας.
 Ωστόσο συστήνει να μην ακουμπάτε το εμβόλιο δόλωμα με γυμνά χέρια. 

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...