Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Η άρρωστη γίδα

Λόγια και ιστορίες της Πρασιάς

 
Ένας Πρασιώτης φτάνει μια μέρα χολωμένος στο συνοικιακό καφενείο. Αναζητά τρόπο να επικοινωνήσει αμέσως με τον κτηνίατρο στο Καρπενήσι. Μια γίδα του είναι βαριά άρρωστη και κοντεύει να ψοφήσει.
 Η μπακάλισσα καλεί σε λίγο με το τηλέφωνο τον κτηνίατρο. Ακούγεται η φωνή απ’ την άλλη άκρη της γραμμής. Ο κτηνίατρος ρωτάει να πληροφορηθεί τι παρουσιάζει το ζωντανό.
Η γυναίκα του μπακάλη στρέφεται προς τον κτηνοτρόφο και του λέει:
-Ο κτηνίατρος ρωτάει τι συμπτώματα έχει η γίδα.
-Το διάολο μέσα της έχει, απαντάει εκείνος.
Ο κτηνίατρος ακούει την απάντηση και επιμένει για περισσότερες πληροφορίες.
-Πες του να σου πει, λέει στη γυναίκα, τι έχει η γίδα.
-Πες μου τι έχει η γίδα, ξαναρωτάει η γυναίκα.
-Κιο άμα ήξερα τι έχει, δεν θα ρωτούσα για γιατρό. Σας λέω το διάολο μέσα της έχει! Τι άλλο να σας πω; Το διάολο μέσα της έχει, στο μαντρί είναι πεσμένη με τα μάτια ορθάνοιχτα και τηράει σια πάν’ κατ’ Τστόγκ’. Τη ρωτάω τι έχει, αλλά απόκριση δεν παίρνω!
Ο κτηνίατρος άκουσε την απάντηση και κατάλαβε. Έφτιαξε μια σκόνη γενικής χρήσεως, την έβαλε σε τρία σακουλάκια και την έστειλε με το ΚΤΕΛ στο χωριό. Μέχρι να φτάσει το φάρμακο πάει η γίδα ψόφησε. Ο χωριανός έλαβε το δεματάκι με την υποχρέωση να αντικαταβάλει τρία ευρώ στον κομιστή.
Λέει τότε εκείνος:

-Δε μόφτανε που ψόφησε η γίδα, εμ  πρέπει και να πληρώσω τριπλό εισιτήριο! (Εννοούσε πιθανώς τρία αστικά εισιτήρια για τα μέσα μεταφοράς των Αθηνών, γιατί τότε το εισιτήριο κόστιζε ένα ευρώ)!

Του Βασιλείου Γ. Χαλαστάνη
"ΠΡΑΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΕΣ"


http://prassia-eyrytanias.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...