Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Αγία Θεοδώρα: H Άρτα γιορτάζει την πολιούχο της

Αγία Θεοδώρα: H Άρτα γιορτάζει την πολιούχο τηςΑπό την Ιερά Μητρόπολη Άρτας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της πολιούχου της Άρτας Αγίας Θεοδώρας.
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως ακολούθως: "Με ιδιαίτερη λαμπρότητα στις 11 Μαρτίου η Τοπική μας Εκκλησία θα εορτάσει και φέτος την πολιούχο και προστάτιδα της πόλεώς μας, Αγία Θεοδώρα, Βασίλισσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου.  Όπως γνωρίζετε την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελούνται ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία με την Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας της Αγίας αντίστοιχα.
Προτρέπουμε, λοιπόν, όλους να συμμετάσχετε στις λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα ως εξής:
Kυριακή 10 Μαρτίου  2013
Το απόγευμα και ώρα 6:00, θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσοστόμου.
Κατόπιν στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί Ιερή Αγρυπνία.
Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013
Το πρωί και ώρα 7:00, θα ψαλλεί ο Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνος της Αγίας στις κεντρικές οδούς της πόλης.
Το απόγευμα και ώρα 5:00 θα τελεσθεί η ιερά παράκλησις της Αγίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...