Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Εκοιμήθη ο Ναυπλίου Ιάκωβος (Ηχούν πένθιμα οι καμπάνες του Αγίου Δημητρίου Άρτας )

Εκοιμήθη ο Ναυπλίου ΙάκωβοςΕκοιμήθη, σήμερα το πρωί,(26-3-13) ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αργολίδας Ιάκωβος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Τα προβλήματα για τον μακαριστό μητροπολίτη Αργολίδας ξεκίνησαν περίπου πριν από δύο μήνες και ήταν αυτά, μαζί με το προχωρημένο της ηλικίας του, που τον οδήγησαν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, να ανακοινώσει ο ίδιος από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου 'Αργους, ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην Αργολίδα, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για την πραότητα του χαρακτήρα του.
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφασιστεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως.

•••••

Στο μεταξύ το γεγονός συγκίνησε όλη την Άρτα, όπου απ’ το πρωί ηχούν πένθιμα οι καμπάνες του Αγίου Δημητρίου, μιας και ο μακαριστός Ιάκωβος, είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην πόλη μας, όπου υπηρέτησε ως αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας, μέχρι το έτος 1986 που εξελέγη Μητροπολίτης Αργολίδας.
Σε λίγη ώρα θα ψαλλεί τρισάγιο στην μνήμη του, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

http://www.gnomiartas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...