Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ξύλο και βρισιές στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας

Έγινε κι αυτό, μιας και είναι η πρώτη φορά που σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, όπου εξοργισμένος πολίτης ορμάει προς το προεδρείο με άγριες διαθέσεις και την τελευταία στιγμή, τα κατάφερε (κυριολεκτικά) η Δημοτική Αστυνομία να τον συγκρατήσει. 


Είχε προηγηθεί παράλογη, κατά τον συμπολίτη μας, απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία αφαιρούσε ολοκληρωτικά την άδεια λειτουργίας του κυλικείου στο Δημοτικό Κοιμητήριο, μιας και είχε προηγηθεί καταγγελία ανταγωνιστών, ότι στον ίδιο χώρο διαθέτει και λουλούδια, τα οποία δεν είναι στο αντικείμενο του κυλικείου.

Η υπεύθυνη του Δημοτικού Κυλικείου, μιλώντας προς το σώμα επεσήμανε πως όλες οι δραστηριότητες τα επιχείρησής της είναι νόμιμες και έχουν ξεκινήσει με βάση αποφάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών και της δημοτικής αρχής.

Σημείωσε πως έχει νοικιασμένο το κτίριο απ’ το 1996 και όταν επέκτεινε τις δραστηριότητες της και στην πώληση λουλουδιών για την εξυπηρέτηση όσων επισκέπτονται το Κοιμητήριο, το έκανε κατόπιν γραπτής άδειας της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων, στην οποία ανήκει τα κτίριο και το νοικιάζει στην συγκεκριμένη επιχειρηματία.

Το ίδιο έκανε και με την Εφορία, μιας και όπως είπε έχει κάνει επέκταση της δραστηριότητας του κυλικείου, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις. Η υπεύθυνη του κυλικείου απευθυνόμενη προς το σώμα, επεσήμανε πως σε ένα χρόνο συνταξιοδοτείται και θ’ αποχωρήσει απ’ την επιχείρηση αυτή και ζήτησε να συνεχίσει την δραστηριότητά της μέχρι να συνταξιοδοτηθεί.

Την αναβολή της συζήτησης του όλου θέματος, με την προοπτική να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στην υπεύθυνη του δημοτικού κυλικείου και τις ιδιοκτήτριες ανάλογων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο έξω απ’ το νεκροταφείο, ζήτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τράμπας και Γιάννης Νικολάου, επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθεί συνολικά η άδεια λειτουργίας του κυλικείου, έστω κι αν διαπιστωθεί πως είναι παράτυπη η άλλη δραστηριότητα, της πώλησης λουλουδιών δηλαδή.

Παρά την έκκληση των δυό δημοτικών συμβούλων, ο πρόεδρος Θωμάς Τσιρογιάννης, επέμενε να προχωρήσει η διαδικασία και να ληφθεί απόφαση. Αυτό ψήφισε και η πλειοψηφία του σώματος, για να προχωρήσουν στην συνέχεια σε απόφαση, σύμφωνα με την οποία αφαιρείται ολοκληρωτικά η άδεια λειτουργίας του δημοτικού κυλικείου.

Η απόφαση όπως ανακοινώθηκε, έφερε εκτός εαυτού τον υιό της υπεύθυνης του κυλικείου, ο οποίος στην κυριολεξία όρμησε στα έδρανα του προεδρείου, δείχνοντας απειλητικές διαθέσεις κατά του προέδρου Θωμά Τσιρογιάννη (φωτογραφία), ο οποίος εμφανώς αμήχανος προσπάθησε να προφυλαχτεί, λέγοντας πως διακόπτει την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όταν επεχείρησε ν’ αρχίσει εκ νέου η συνεδρίαση, ο συμπολίτης μας επεχείρησε νέα επίθεση, αλλά αυτή την φορά, τον έβγαλαν απ’ την αίθουσα οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τελικά η απόφαση ελήφθη και η υπεύθυνη του δημοτικού κυλικείου δήλωσε πως θα εξαντλήσει κάθε ένδικο και νόμιμο μέσο, προκειμένου η απόφαση αυτή να κριθεί παράνομη και να συνεχίσει την εκμετάλλευση του δημοτικού κυλικείου.

Περαστικά 

Πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του σώματος Θωμάς Τσιρογιάννης, ανακοίνωσε πως ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης εισήχθη εκτάκτως στο Νοσοκομείο της πόλης, λόγω γαστρορραγίας που υπέστη και νοσηλεύεται. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στον δήμαρχο.

 gnomiartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...