Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Βούλιαξε η Ήπειρος- Ζημιές και προβλήματα από την κακοκαιρία.Μεγάλες ζημιές και στην περιοχή Ραδοβυζίου

PLHMMYRAΤεράστιες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε ολόκληρη την Ήπειρο από τα έντονα κι ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή. Στα ήδη γνωστά προβλήματα προστέθηκαν κι άλλα τα οποία ανέκυψαν από τις ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους των τελευταίων ωρών.
Καταπτώσεις, καθιζήσεις, υπερχειλίσεις αλλά και ζημιές σε σπίτια  έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ήδη η Περιφέρεια ζητά έκτακτη χρηματοδότηση από το αρμόδιο υπουργείο.
Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, ζημιές καταγράφονται: Στην περιοχή Κόνιτσας: καταπτώσεις έγιναν στις οδούς προς Δίστρατο, Πάδες, Αγία Παρασκευή, Αμάραντο και στο 80ο χλμ της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης.

Στην περιοχή Ζαγορίου: καταπτώσεις – καθιζήσεις έγιναν στο οδικό δίκτυο προς Βρυσοχώρι, Λάιστα, Ελατοχώρι, Γρεβενίτι.
Επίσης μεγάλη κατάπτωση έχει σημειωθεί στην περιοχή «Σάρα» της Μηλιάς Μετσόβου, ενώ τα ενεργά κατολισθητικά φαινόμενα σε Μέτσοβο και Ανήλιο, παρακολουθούνται από το ΙΓΜΕ.
Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στην περιοχή Τζουμέρκων από μεγάλες κατολισθήσεις στο «Μαυρολάγκαδο» και στην επ. οδό Προσήλιο – Παλαιοχώρι Συρράκου, ενώ στην Πλατανούσα ισχυροί άνεμοι άρπαξαν στέγες από τρία σπίτια, από υπερχείλιση χειμάρρου πλημμύρισε ένα άλλο σπίτι, ενώ προβλήματα εντοπίστηκαν και στη γέφυρα προς Άρτα.
Μεγάλα είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. Συγκεκριμένα μεγάλη κατάπτωση σημειώθηκε μεταξύ Σκούπας – Δαφνωτής, στη Ροδαυγή, καθώς και στις περιοχές: Γέφυρα Τζαρή, Ραδοβιζίου, Μηλιανά, Γρέβια, Αστροχώρι, Καλλονή – Κυψέλη κ.α.
Τέλος, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης τεράστια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στον Μύτικα Πρέβεζας μέχρι τη Λυγιά και σε όλη την παραλιακή οδό, ως επίσης και στις περιοχές Φιλιατών και Σουλίου.
«Είναι τέτοιες οι καταστροφές που δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε πλέον από τους πόρους μας. Δυστυχώς από το 2009 μέχρι σήμερα έχουμε πάρα πολλά προβλήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που φαίνεται στην περιοχή μας σαν να είναι καθημερινά», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.
 Ο Περιφερειάρχης είπε ακόμη ότι μηχανήματα της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων εργάζονται από τη νύχτα για τον καθαρισμό των δρόμων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, προσθέτοντας ότι στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, παρά τα μεγάλα ποσά νερού που έπεσαν δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, εξαιτίας των εργασιών καθαρισμού που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια.

http://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...