Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

"Δανεικά" απ τους δημότες για τα καύσιμα στα Άγραφα

Πριν καν ψηφιστεί ο προυπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2013 στο δήμο Αγράφων πολλές είναι οι αντιπαραθέσεις για την αγορά των καυσίμων ώστε να κινηθούν τα αυτοκίνητα του δήμου.
Απο την μεριά τους η δημοτική αρχή βρισκόμενοι σε δύσκολη θέση  και με τους Αγραφιώτες να τους καταλογίζουν σοβαρές ευθύνες για την μη λειτουργία του δήμου,ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στους ανεξάρτητους και στην αντιπολίτευση για την μη ψήφιση του ποσού για το 2013 τώρα που έχουν την πλειοψηφία ενώ στην απέναντι όχθη οι Ανεξάρτητοι σύμβουλοι αλλα και σύσσωμη η Αντιπολίτευση ψηφίζοντας μόνο τα καύσιμα του τρέχοντος μήνα ζητούν παραστατικά για το που διατέθηκαν τα περσινά ποσά αλλά και για το που θα διατεθούν τα φετινά.
Ωστόσο αίσθηση προκαλεί ,σε ανακοίνωση του ο Ανεξάρτητος  δημ. σύμβουλος Δήμου Αγράφων κ.Ταξιάρχης Σβερώνης ,όταν αναφέρεται σε "έρανο" προς του δημότες ώστε να αγοραστούν καύσιμα.
Πλέον η κατάντια στα Άγραφα δεν έχει τελειωμό με έναν ανύπαρκτο δήμαρχο να είναι γατζωμένος στην καρέκλα του και να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κινούμενος σε πρακτικές του 
παρελθόντος που μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι και δυστυχώς νέοι άνθρωποι συνεργάτες του ακόμα και τώρα να επαινούν αυτές τις πρακτικές.
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση-απάντηση του δημ.συμβούλου όπως εστάλει στο Prasi@Online..
"Αγαπητοί συνδημότες με αφορμή το σχόλιο - ερώτηση που έγινε από γνωστή εφημερίδα σε ότι αφορά την ψήφιση των καυσίμων στο δήμο Αγράφων, απευθυνόμενο στους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, και επειδή τυγχάνει να είμαι και εγώ ένας από αυτούς θεωρώ υποχρέωση μου να σας ενημερώσω και να βάλω φρένο στη παραπληροφόρηση.
Όλο το Δ.Σ. ψήφισε καύσιμα για το δήμο και μάλιστα αρκετά ώστε να υπάρχει σωστή λειτουργία με τη μόνη διαφορά ότι ψηφίσαμε για το μήνα Φεβρουάριο, ζητώντας αμέσως στο επόμενο διάστημα να μας φέρουν αναλογιστικές μελέτες εντάλματα και τιμολόγια ,ώστε να γνωρίζουμε που δαπανήθηκαν πέρυσι 200.000 περίπου ευρώ, αφού ο δήμος επί 8 μήνες δεν είχε τα απαραίτητα καύσιμα, εξαναγκάζοντας μας να κάνουμε εράνους από τους δημότες για κίνηση των μηχανημάτων .
Ακόμη αγαπητοί συνδημότες δεν έχουμε πάρει απάντηση ούτε και αποδείξεις από τη διοικούσα αρχή ώστε να προχωρήσουμε στην ψήφιση καυσίμων .Πάντως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας διότι και για τους υπολοίπους μήνες θα ψηφίζονται αναλογικά καύσιμα για τη σωστή λειτουργία του δήμου.
Όσοι λοιπόν προσπαθούν τα δικά τους λάθη να τα φορτώσουν στους ανεξαρτήτους δημοτικούς συμβούλους κάνουν μέγα λάθος και θα επωμιστούν τις βαριές ευθύνες της αδιαφορίας που τους ανήκουν.
Πράγματι μπαίνουμε στην άνοιξη και ο προϋπολογισμός του δήμου δεν έχει έλθει για ψήφιση ως όφειλε να είναι έτοιμος το αργότερο έως 31/01/2013.Μήπως και για αυτό ευθύνονται οι ανεξάρτητοι;
Μας χαρακτηρίζουν αντάρτες και λένε πως δεν θα περνάει τίποτα στο δημοτικό συμβούλιο προτείνοντας μας όμως να ψηφίζουμε κατά συνείδηση.
Ε ναι λοιπόν, ψηφίζουμε κατά συνείδηση με ευθύνη λογική και σύνεση πάντα για το καλό του δήμου, αυτό κάναμε και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ,είτε αυτό πρόκειται για τεχνικό πρόγραμμα είτε για προϋπολογισμό είτε για οτιδήποτε άλλο, πάντα προς όφελος του δήμου και των δημοτών μας.
http://prassia-eyrytanias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...