Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Έκανε το μεγάλο βήμα η ΑΕ Καραϊσκάκης!



Το δεύτερο από τα τρία βήματα που χρειάζονται για να κρατηθεί η ομάδα στην κατηγορία (ή να πάρει την άνοδο στην ενιαία Γ΄ Εθνική) έκανε η ΑΕ Καραϊσκάκης, η οποία μετά το διπλό (2-1) στο Θεσπρωτικό κόντρα στον Κεραυνό, επικράτησε στο γήπεδο των Κάμπων Δημαριού με 1-0 των Μετεώρων και θέλει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα στο Μεσολόγγι κόντρα στη πρωταθλήτρια και αδιάφορη βαθμολογικά ΑΕΜ για να πετύχει τον στόχο της.
Η νίκη ήταν μονόδρομος για την ΑΕ Καραϊσκάκης, καθώς κάθε άλλο αποτέλεσμα θα έστελνε την ομάδα (κατά μεγάλο βαθμό) στην Α΄ τοπική κατηγορία του νομού. Η ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου παρουσιάστηκε μετρεις ελλείψεις και ουσιαστικά χωρίς σέντερ φορ, καθώς οι πρώτοι σκόρερ της ΑΕΚ, Κώστας Μάλλιος και Κώστας Μπαλάφας ήταν τιμωρημένοι. Παρόλο αυτά η αρτινή ομάδα ήταν καλύτερη, είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού και κατάφερε με ένα γκολ του Βερλέκη λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να φτάσει στη νίκη - μισή άνοδο. Από την άλλη μεριά τα Μετέωρα έχασαν στην αρχή του αγώνα μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν και στη συνέχεια του παιχνιδιού παρά την φιλότιμη προσπάθεια που έκαναν δεν μπόρεσαν να φτάσουν έστω στο γκολ της ισοφάρισης, έτσι υποβιβάστηκαν στην Α΄ κατηγορία των Τρικάλων.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα σουτ του Μπρέσιακα στο 2ο λεπτό να φεύγει απελπιστικά άουτ και στο 15΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν οπρώτος σκόρερ του 5ου ομίλου Γιώργος Γραβάνης βρέθηκε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε μόλις άουτ. Με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα το σουτ τουΑγγελάκη κόντραρε και έφυγε κόρνερ και στο 27΄ μετά από φάση διαρκείαςμέσα στην περιοχή των Μετεώρων, ο Βερλέκης σκόραρε με κεφαλιά αλλά το τέρμα ακυρώθηκε σωστά όπως φάνηκε ως οφσάιντ από τον α΄ βοηθό Κεντζιόπουλο. Στο 36΄ η ομάδα των Μετεώρων έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γραβάνης έκανε τη σέντρα μέσα στη περιοχή και ο αφύλακτος Αγγελάκης δεν κατάφερε με κεφαλιά να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Καραγκούνη. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στο 43΄ η ΑΕ Καραϊσκάκης έφτασε στο γκολ της νίκης, ο Αντωνίου με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Βερλέκη και αυτός με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γεωργίου για να γράψει το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους περίπου 300 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο των Κάμπων Δημαριού. Στο φινάλε του ημιχρόνου η αρτινή ομάδα έχασε δύο ευκαιρίες για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα, αρχικά στο 44΄ το σουτ του Βερλέκη πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ένα λεπτό μετά (45΄) το δυνατό σουτ του Σταμούλη έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Γεωργίου. Η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος ανήκε στα Μετέωρα, όταν μετά από φάουλ από τα αριστερά, Γραβάνης και Σιούτας δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα προς την εστία του Καραγκούνη.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕ Καραϊσκάκης μπήκε δυνατά με σκοπό να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα και να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Στα πρώτα λεπτά πίεσε και έχασε δύο ευκαιρίες, στο 49΄ ο Κατσαρός εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ και τρία λεπτά μετά, στο 52΄ ο Βερλέκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κορέλης με προβολή έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 57΄ το αδύναμο σουτ του Αυγέρου δεν απείλησε τον Καραγκούνη και λίγα λεπτά αργότερα, μέσα σε ένα δίλεπτό (64΄-65΄) οι γηπεδούχοι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 64΄ ο Αντωνίουαφύλακτος απέναντι από τον Γεωργίου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον πορτιέρο των Μετεώρων και στο 65΄ ο Μαργαρίτης έφυγε μόνος του απέναντι από τον Γεωργίου αλλά πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης η ΑΕ Καραϊσκάκης πρόσεχε πιο πολύ την άμυνά της με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 77΄ μετά από σέντρα μέσα στην περιοχή της αρτινής ομάδας, οΚουβελάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ και την ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Γκόβαρη στο 85΄ μετά από φάουλ του Κωστή. Έτσι παρέμεινε το 1-0 που έδωσε μία πολύτιμη νίκη στην ΑΕ Καραϊσκάκης, η οποία πάει την τελευταία αγωνιστική στο Μεσολόγγι ίσως να πρέπει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, με τη νίκη να τις εξασφαλίζει την παραμονή της ότι και να γίνει στο ΑΟ Φιλοθέης-Κεραυνός Θεσρωτικού.
Διαιτητής: Φωτιάδης Φώτιος, Βοηθοί: Κεντζιόπουλος Σ. - Καρασαβίδης Κ.(Καστοριάς)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Βασίλης Ξανθόπουλος): Καραγκούνης, Κατσαρός, Σταμούλης Π. (89' Δήμος), Καρτσακλής, Πέτσας, Βασιλάκης, Αντωνίου (95' Στέργιος), Βερλέκης, Κορέλης (60' Μπαλαδήμας), Μαργαρίτης, Μπρέσιακας.
ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ (Χρήστος Αντωνίου): Γεωργίου, Σιούτας, Τσιαούσης (75' Λιατσικούρας), Μαντζάνας, Παπανικολάου Γ. (58' Κουβελάς), Αυγέρος, Γκόβαρης, Κωστής, Βουλτσίδης, Αγγελάκης, Γραβάνης.


http://www.sportsarta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...