Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η Τραγωδία Στο Σπάρτο Αμφιλοχίας Συνεχίζεται.



Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, Χαίρετε εν Κυρίω.
Σας ευχόμαστε καλό κι ευλογημένο Τριώδιο με υγεία και πνευματική προκοπή.

Αναστέλλουμε για λίγο χρονικό διάστημα τις δημοσιεύσεις στο ιστολόγιο, προκειμένου να δημοσιεύσουμε ένα άρθρο σχετικό με το δράμα που ζει μια φτωχή οικογένεια από το χωριό Σπάρτο της Αμφιλοχίας, που εδώ και μερικές μέρες ανεβαίνει στο δικό της Γολγοθά. Βασικός σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους αγαπητούς μας αναγνώστες, ώστε ο καθένας από την πλευρά του να ...
βοηθήσει όπως μπορεί.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η έκκληση αυτή να φτάσει σε «ευήκοα ώτα» προκειμένου να αναδειχθούν Συγκυρηναίοι, που θα βοηθήσουν ποικιλοτρόπως. Πιστεύουμε ότι η Πρόνοια του Θεού, παρόλο που δοκιμαζόμαστε από αυτήν την πρωτοφανή οικονομική κρίση, θα αναδείξει τέτοιους δωρητές, αν και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε πολλοί κλείνονται στον εαυτό τους και κατά τον λόγο του Θεού «ψυγήσεται η αγάπη των πολλών»(Ματθ.24)

“Σα να’χαν ποτέ τελειωμό τα πάθια κι οι καημοί του κόσμου”
Τραγωδία εκτυλίχτηκε στο χωριό Σπάρτος της Αμφιλοχίας στις 5 τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου 2013, όταν μία 16χρονη μαθήτρια κάηκε ζωντανή στη διάρκεια πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο σπίτι της. Η άτυχη μαθήτρια εγκλωβίστηκε στο φλεγόμενο σπίτι.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε από αναμμένο τζάκι τη στιγμή που η άτυχη κοπέλα κοιμόταν στη σοφίτα του σπιτιού και εξαιτίας των αναθυμιάσεων και των καπνών εγκλωβίστηκε μέσα στο δωμάτιο, βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Ο πατέρας της απουσίαζε στην Αθήνα και η μητέρα της κατάφερε να διασώσει τις δύο αδερφές της. Το τραγικό αυτό γεγονός βύθισε σε απερίγραπτο πένθος την οικογένεια και ολόκληρη την μικρή κοινωνία του χωριού. Συγχρόνως η ολοκληρωτική καταστροφή του σπιτιού στέρησε από τα μέλη της οικογένειας τον χώρο διαμονής τους, αλλά και όλα τα περιουσιακά στοιχεία τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους.




Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται αποτελούν αδιάψευστη απόδειξη για το τι άφησε πίσω η καταστροφική πυρκαγιά. 
Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε οι ανάγκες είναι πολλές. Προέχει όμως η ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου σπιτιού προκειμένου η οικογένεια να μπορέσει να ανακτήσει τις δυνάμεις εκείνες τις απαραίτητες για την συνέχιση της ζωής. Αρωγοί και συμπαραστάτες της οικογένειας στις δύσκολες αυτές στιγμές είναι όλοι οι κάτοικοι του χωριού. Όμως αυτοί, ψαράδες και γεωργοί οι περισσότεροι, δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες που απαιτούνται για την ανοικοδόμηση του σπιτιού. 

Γι’ αυτό απευθυνόμαστε για βοήθεια σε οικοδομικές εταιρείες, σε φιλανθρωπικούς συλλόγους, σε ενορίες και ιερές μονές που έχουν την οικονομική δυνατότητα, αλλά και σε κάθε απλό πολίτη που θέλει να συμμετάσχει στην ανθρωπιστική αυτή προσπάθεια.


Και μην ξεχνάμε ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Για τον σκοπό αυτό υπάρχει και ο παρακάτω λογαριασμός στη Εθνική Τράπεζα
321/752545-18
IBAN: GR 1701103210000032175254518
SWIFT (BIC) ETHNGRAA
Περισσότερες πληροφορίες στο e-mail
fdathanasiou@gmail.com

πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου.
ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ 

Αμφιλοχία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...