Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Στάχτη το Καταφύγιο στο δάσος Αστροχωρίου

KATAFFYGIO FOTIAΠλήρης είναι η καταστροφή για το καταφύγιο που διατηρεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας στο Δάσος Αστροχωρίου Άρτας. Σε υψόμετρο 1300 μέτρων κάποιοι έβαλαν φωτιά αφήνοντας πίσω μόνο στάχτες. Από τη φωτιά κάηκε ολοσχερώς όλος ο εξοπλισμός του καταφύγιου ενώ υπέστησαν ζημιές τα παράθυρα και η είσοδος.
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας, με ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρός του Γιάννης Ζέρβας, καταγγέλλει την ενέργεια αυτή την οποία αποδίδει σε κακόβουλους που παραβίασαν την είσοδο, άναψαν το τζάκι κι αφού έφυγαν δεν φρόντισαν να το σβήσουν με αποτέλεσμα την καταστροφή. «Θεωρούμε πιθανή την κακόβουλη ενέργεια, αν και μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τους λόγους που οδήγησαν κάποιον ή κάποιους σε μια τέτοια απόπειρα. Ακόμα και από αμέλεια να προκλήθηκε η πυρκαγιά από κάποιους, που αφού παραβίασαν την είσοδο, φιλοξενήθηκαν στο καταφύγιο, άναψαν το τζάκι και το παράτησαν αναμμένο, δείχνει ανευθυνότητα, περιφρόνηση και ωχαδερφισμό, δείγματα συμπεριφοράς της σημερινής μας κοινωνίας.
 Καταγγέλουμε την παραπάνω ενέργεια και καλούμε όποιον γνωρίζει κάτι να το καταθέσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...