Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Το ΦΕΚ του Γ. Κουτρουμάνη που βάζει ταφόπλακα στο "Βοήθεια στο Σπίτι"



Μόνο για όσους είναι πάνω από 78 χρονών ή έχουν άνω του 67% αναπηρία

   Με το παρακάτω ΦΕΚ ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης κάνει γνωστούς τους όρους συμμετοχής των «ωφελούμενων» στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας, "Βοήθεια Στο Σπίτι". Από αυτό προκύπτει ότι επωφελούμενοι όσοι είναι πάνω από 78 χρονών ή έχουν άνω του 67% αναπηρία.
   Ουσιαστικά αποδεικνύει περίτρανα την πρόθεση για σχεδόν ολική κατάργηση του προγράμματος και την προώθηση του στα χέρια των ιδιωτών μέσω του ΙΚΑ, ενώ οιπροεκλογικές... κορώνες του κ. Κουτρουμάνη για να διαψεύσει τους εργαζόμενους του προγράμματος, όταν αυτοί φανέρωσαν τα σχέδια του Υπουργείου, αποδεικνύονται άναρθρες κραυγές αγωνίας για να περισώσει ότι μπορούσε από την οργή των χιλιάδων εργαζόμενων και των ακόμη πιο πολλών χιλιάδων γερόντων, επωφελούμενων του προγράμματος.
   Είναι πραγματικά κρίμα να αφήσουν να ξεφτίσει ένα τόσο χρήσιμο πρόγραμμα, που ανακουφίζει χιλιάδες ηλικιωμένους, ανήμπορους ανθρώπους. Γνωρίζω ανθρώπους που μένουν μόνοι τους και περιμένουν με αγωνία την ώρα που θα χτυπήσει το κουδούνι για να έρθουν "τα παιδιά από την Βοήθεια"...
   Διαβάστε το ΦΕΚ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...