Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Επιστολή Δημότη προς τη Δημοτική Αρχή (Δήμου Γ.Καραισκάκη)

ΤΑ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΑ κ  ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ…

Αναφέρομαι στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και στην Δημοτική Αρχή που με τις ενέργειες της και τις αποφάσεις της (εσκεμμένα φάουλ) καταδικάζει το Δήμο και τους Δημότες.

1.     «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας οικισμού Μηλιανών» 995.000,00 ευρώ.

Στην Υπάρχουσα πλατεία της πρώην κοινότητας Μηλιανών που ΤΥΓΧΑΝΕΙ  να είναι και το χωριό του Δημάρχου αποφασίσατε να τοποθετήσετε 995.000,00 ΕΥΡΩ με Φυσικό αντικείμενο της πράξης:
 Σε  έκταση που καλύπτει έξι στρέμματα περίπου αφορά: δημιουργία χώρου στάθμευσης, μνημείου, παιδικής χαράς, θεάτρου, γηπέδου, τοιχείων, χώρου πρασίνου, πλακοστρώσεις, υπογειοποίηση καλωδίων κ.λπ

Δημόσια Δαπάνη
Δαπάνες 808.943,09
Φ.Π.Α. 23% 186.056,91
ΣΥΝΟΛΟ
995.000,00

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
995.000,00 ΕΥΡΩ
Ερώτηση 1η . Είναι ο Φ.Π.Α. ποσού 186.056,91 ΕΥΡΩ επιλέξιμη δαπάνη ή θα βαρύνει τον Δήμο και από ποια κονδύλια?
Ερώτηση 2η  Γιατί δεν υποβάλλατε πρόταση με πέντε υποέργα με περίπου από 200.000,00 ΕΥΡΩ το κάθε υποέργο? Για να το κάνω πιο απλό γιατί δεν κάνατε Ανάπλαση σε πέντε πλατείες από 200.000,00  ΕΥΡΩ η κάθε μία αλλά όλα τα χρήματα τα τοποθετήσατε  στα Μηλιανά?.
Ερώτηση 3η  Δεν έχετε καταλάβει κύριε Δήμαρχε ότι ο Δήμος δεν είναι μόνο τα Μηλιανά που είναι το χωριό σας αλλά αποτελείται ακόμη από 15 πρώην κοινότητες και με την απόφασή σας τις αδικείται παράφορα και τις  καταδικάζετε? Οι κοινότητες Πηγές, Μεγαλόχαρη, Μεσόπυργος Καστανιά, Διάσελο κ.λ.π. δεν αδικούνται με αυτή την απόφασή σας?

2. Ποιες οι Ενέργειες που κάνατε για την απογραφή των Δημοτών στο Δήμο ?
Σας παραθέτω ένα απόσπασμα από την ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ που δημοσιεύτηκε  τον Ιούλιο του 2011, που μεταξύ των άλλων αναφέρονταν τα εξής:
(Μας αγγίζει;
Εάν ο νομός ’Αρτας βρίσκεται μεταξύ των «κ.λ.π.» που μπορεί να υπάρξει αλλαγή εδρών δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστεί, ούτε προκύπτει σαφώς. Συρρίκνωση του πληθυσμού στις ορεινές περιοχές δείχνουν τα πρώτα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.
Και αυτή η υποχώρηση του πληθυσμού, μόνο αρνητικές συνέπειες φέρνει για το μέλλον, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό αλλά και επίπεδο εκπροσώπησης είτε στη βουλή, είτε σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμων.
Οι επιπτώσεις
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της «Η», είχαμε μια μείωση του πληθυσμού στην Ήπειρο κατά 4,85% από 353.820 σε 336.650 μόνιμους κατοίκους.
Από τους νομούς της Ηπείρου στο Νομό ’ρτας είχαμε τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ της απογραφής του 2001 και του 2011, και συγκεκριμένα κατά 13,14%, από 78.134 σε 67.870
Στους Ορεινούς Δήμους ιδιαίτερα -πλην του Δήμου Αρταίων που είχαμε μια αύξηση 2,79%- είχαμε μεγάλες μειώσεις. Στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων -48,38%, στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη -35,12% και στον Δήμο Νικολάου Σκουφά -15,92%.
Από αυτή τη συρρίκνωση του πληθυσμού θα υπάρξουν άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις όταν πλέον οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα, βάσει των οποίων υπολογίζονται και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα, από τις χρηματοδοτήσεις μέχρι την πολιτική εκπροσώπηση.
Οι επιπτώσεις αυτές σε μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων μπορεί να είναι μεταξύ άλλων και οι εξής:
-Μείωση των εκλεγμένων βουλευτών κατά μια έδρα από 3 σε 2.
-Μείωση εκλεγμένων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων.
-Μείωση ΣΑΤΑ στους Δήμους
-Μείωση στην κατανομή κονδυλίων από το Περιφερειακό Συμβούλιο
-Ίσως μια νέα αναδιάταξη των Σχολείων.
-Μείωση Δημοσίων και Δημοτικών Υπαλλήλων».
Τι από όλα αυτά θα μας επηρεάσουν ως νομό, θα το δούμε, ενδεχομένως άμεσα με το θέμα των εκλογών.
Πηγή: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ)
Ερώτηση. Ποιες οι ενέργειες έγιναν από το Δήμο ώστε να μην υπάρχει αυτή η μείωση -35,12% με τις επιπτώσεις (μειώσεις κονδυλίων) που αφορά στο Δήμο μας?
Απ΄ότι γνωρίζω δεν κάνατε τίποτα κύριοι της Δημοτικής Αρχής και καταδικάζετε σε δεκαετή φυλάκιση τους Δημότες (έως την απογραφή του 2021)         ΓΙΑΤΙ???????????
Όπως γνωρίζετε στα ομαδικά αθλήματα τα ¨ ΤΑ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ¨ . Τιμωρούνται με αποβολή και έχει επιπτώσεις και στην ομάδα.
Εσείς κύριε Δήμαρχε και η υπόλοιπη Δημοτική Αρχή σας διαπράξατε και διαπράττετε συνεχώς ¨ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ ¨ με αποτέλεσμα να καταδικάζετε και να αδικείται  τους Δημότες με τις ενέργειες σας και τις αποφάσεις σας .
ΠΡΟΣΟΧΗ. Αυτά ο κριτής , ο λαός, τα βλέπει και τα τιμωρεί με τη αποβολή σας.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΡΑΔΟΒΥΖΙ ΑΡΤΑΣ....Αγαπητέ συνδημότη δες τι έλεγε πέρυσι το Μάιο το 'ΡΑΔΟΒΥΖΙ ΑΡΤΑΣ"http://radovizi-artas.blogspot.com/2012/04/blog-post_23.html
 (Σχολιο από το facebook) Θεοχάρης Μαμούχαλος Δήμαρχε, εδώ και πολλές μέρες κυκλοφόρησε ένα πολύ ύποπτο δημοσίευμα στην εφημερία ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Το δημοσίευμα αυτό αναρτήθηκε στα ιστολόγια ΡΑΔΟΒΥΖΙ ΑΡΤΑΣ, ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ και στα facebook της περιοχή μας.
Εάν ήσουν καθαρός περίμενα διάψευση. Πέρασαν τόσες μέρες και κάνεις την “πάπια”.
Άρα συμπεραίνω ότι όλα έγιναν σκόπιμα για την εκπλήρωση κάποιων προεκλογικών υποσχέσεων.
Πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου. Δε μπορεί για τον πρώην Δήμο Ηρακλείας να έχεις και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη ! Να είσαι και με τον χωροφύλαξ και με τον αγροφύλαξ !
Ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας ήσουν, δεν ήσουν πολιτικός. Θα περίμενα ειλικρίνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...