Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Nέο «πάγωμα» των πλειστηριασμών για χρέη έως 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011                                                                                                                         Σε νέο «πάγωμα» για ένα εξάμηνο των πλειστηριασμών για χρέη έως 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημ. Σπυράκος, ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και Δικαιοσύνης) πρόκειται να προχωρήσει σε νέα νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να δοθεί νέα παράταση στο «πάγωμα» των πλειστηριασμών.
Η τροπολογία που θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα στη Βουλή, αφορά τόσο τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από πιστωτικά ιδρύματα για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των 200.000 ευρώ όσο και τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από οποιονδήποτε σε βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, για τους οποίους επίσης ισχύει η προσωρινή απαγόρευση του νόμου 3869/2010 για την «ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων».

Η νέα παράταση κρίνεται αναγκαία προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής να ανακάμψουν, να αναδιοργανώσουν σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία την κάλυψη των αναγκών τους και να επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση και εξυπηρέτηση των οφειλών του.

Ν. Φιλιππίδης        isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...