Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τα νούμερα είναι εφιαλτικά!

Τα νούμερα είναι εφιαλτικά!
2100 δόσεις ηρωίνης πριν τρεις ημέρες, 1300 δόσεις προχθές. Ο απολογισμός δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας και ειδικά της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών.
-Δεν είναι εφιαλτικά τα νούμερα, αν κανένας σκεφτεί που θα πήγαιναν όλες αυτές οι δόσεις θανάτου;
Κι όμως έτσι είναι τα πράγματα. Και το σημαντικότερο. Κανένας απ’ την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι διακινούνται και άλλες μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, που τους εμπόρους και διακινητές δεν μπορεί να συλλάβει η αστυνομία. Τότε ο συλλογισμός του κάθε σκεπτόμενου πολίτη, οδηγεί σε ακραίες σκέψεις. Ότι δηλαδή το κάθε παιδί, ο κάθε έφηβος που θα κινηθεί σ’ αυτή την πόλη είναι το υποψήφιο θύμα, θα συναντήσει κάποιον διακινητή ηρωίνης, να κυκλοφορεί ελεύθερος και να διακινεί τον θάνατο.
Η Αστυνομία, όπως και νάχει το πράγμα, κάνει πολύ καλά την δουλειά της. Με τα ελάχιστα μέσα, καθημερινά συλλαμβάνει εμπόρους και επί πλέον ο αστυνομικός διευθυντής Κώστας Βαρέλης δηλώνει με έμφαση, ότι ο «αγώνας θα συνεχιστεί με περισσότερη ένταση μάλιστα».
-Η κοινωνία όμως που βρίσκεται;
-Τι να πούμε, ότι κανένας απ’ τους εκπροσώπους μας, δεν έχει ακούσει για το μεγάλο… παζάρι που γίνεται, φόντο του οποίου είναι η νεολαία μας;
Μπορεί και να μην έχουν ακούσει τίποτα οι άνθρωποι, γιατί οι άλλες ασχολίες που έχουν δεν τους αφήνουν ελεύθερο χρόνο, να ασχοληθούν με το θέμα που ο κάθε ευαίσθητος πολίτης ασχολείται και δηλώνει ότι «κάτι πρέπει να γίνει».
Και συζητώντας με πολλούς συμπολίτες μας που ενημερώνονται για τα όσα συμβαίνουν σε σχέση με την διακίνηση σκληρών ναρκωτικών στην περιοχή μας, όλοι υποστηρίζουν ότι κάτι πρέπει να γίνει, χωρίς να προσδιορίζεται αυτό το κάτι. Σ’ ένα σημείο συμφωνούν οι πάντες. Ότι όσα μέχρι τώρα γίνονται, δεν μπορούν να αποτελέσουν απάντηση στο θλιβερό φαινόμενο του οποίου είμαστε μάρτυρες. Σε καμία περίπτωση.
Και γι’ αυτό οι δικές μας εκκλήσεις είναι επαναλαμβανόμενες. Να αναζητηθεί ο τρόπος αντίδρασης της κοινωνίας. Να αναζητηθεί, πρώτα, η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων. Να υπάρξουν αντιδράσεις προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να προκύψει μια κοινωνία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη, που ο κάθε έμπορος ή διακινητής ναρκωτικών, να το σκέφτεται αν θα μπορεί να κινηθεί στην Άρτα, αφού έχουμε το δεδομένο της αποτελεσματικής δράσης της αστυνομίας.
Αν λοιπόν προχωρήσουν τέτοιες διαδικασίες, τότε μπορούμε να δούμε την όλη κατάσταση με αισιοδοξία και η συμβολή του καθενός στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, να είναι πιο χρήσιμη και πιο ουσιαστική.
Ας τολμήσουμε λοιπόν…Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...