Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Πωλείται η ΔΩΔΩΝΗ

Πωλείται η ΔΩΔΩΝΗ
Η απόφαση της ΑΤΕ έχει οριστικοποιηθεί και επιβάλλεται από το μνημόνιο




Την πώληση της Αγροτικής Βιομηχανίας Γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ μέχρι το τέλος του 2011 προανήγγειλε ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας, Θόδωρος Πανταλάκης, με συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής 29 Απριλίου στην ιστοσελίδα euro2day.gr.
Η συνέντευξη δόθηκε πριν την γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας στη διάρκεια της οποία ωστόσο δεν συζητήθηκε θέμα πώλησης της ηπειρωτικής βιομηχανίας αλλά μόνο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για την οποία ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για την πρόσληψη συμβούλων.
Στην συνέντευξή του ο διοικητής της ΑΤΕ απαντώντας σε συγκεκριμένη ερώτηση: «Ξεκινά με τη Δωδώνη η σταδιακή πώληση των θυγατρικών της τράπεζας. Ποιο είναι το πλάνο»; η απάντηση που έδωσε ήταν σαφής:
«Όπως προανέφερα, η τράπεζα θα φύγει από το σύνολο των θυγατρικών και των συμμετοχών της σε εταιρίες του μη χρηματοοικονομικού τομέα, εισηγμένες και μη, των οποίων η αξία αντιστοιχεί στο 4% - 5% του ισολογισμού της. Ήδη, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη συμβούλων για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Απ' ό,τι φαίνεται, υπάρχει κατ' αρχάς ενδιαφέρον. Έως το τέλος του 2011 θα δρομολογηθούν και οι διαδικασίες πώλησης και των υπόλοιπων συμμετοχών του μη χρηματοοικονομικού τομέα , για τις οποίες έχουμε δέσμευση ρευστοποίησης στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Θέλω να υπογραμμίσω ότι οι διαδικασίες θα είναι διαφανείς, δημόσιες με προκήρυξη ενδιαφέροντος και θα υλοποιηθούν με τον καλύτερο και σωστότερο τρόπο, με βάση τα διεθνή πρότυπα και με την πρόσληψη αξιόλογων συμβούλων».
Την πληροφορία ωστόσο επιβεβαίωσαν τόσο ο πρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ, κ Παλαιοθόδωρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Λευτέρης Κόντος πριν από λίγο .Γνώμη Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...