Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Με νέα προεδρεία, επιτροπές και αντιδημάρχους στους Δήμους του νομού


dhmotiko symboylio 2013 proedreio
Επανεκλογή του Θ. Τσιρογιάννη στη θέση του Προέδρου Δημ. Συμβουλίου Αρταίων
Με τα Θεοφάνια συνέπεσε η πρώτη Κυριακή του έτους οπότε παράλληλα με τον αγιασμό των υδάτων και την εξαφάνιση των Καλικατζάρων, έπρεπε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για την αυτοδιοίκηση να γίνουν και οι εκλογές ανάδειξης νέων προεδρείων Δημοτικών Συμβουλίων καθώς και μελών στις Δημοτικές Επιτροπές.
(8/1/2013)
Με εξαίρεση τον Δήμο Αρταίων, που η συνεδρίαση έγινε αμέσως μετά τον αγιασμό των υδάτων από την ιστορική γέφυρα, όλοι οι άλλοι Δήμοι σε επίπεδο νομού Άρτας, συνεδρίασαν το απόγευμα της Κυριακής. Επίσης με εξαίρεση τον μητροπολιτικό Δήμο, στους υπολοίπους οι δήμαρχοι, χωρίς να υπάρχει καμία χρονική δέσμευση, επέλεξαν τις προχθεσινές συνεδριάσεις ώστε να προβούν στις ανακοινώσεις των προσώπων που οι ίδιοι επιλέγουν για τις θέσεις αντιδημάρχων, καθότι η θητεία των προηγουμένων ολοκληρώθηκε.
Αναλυτικά λοιπόν τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών σε όλους τους Δήμους και οι νέοι αντιδήμαρχοι για τους περιφερειακούς ΟΤΑ όπου ανακοινώθηκαν, έχουν ως εξής:
Δήμος Αρταίων
Στις δημαιρεσίες Δήμου Αρταίων με 17 ψήφους υπέρ και 16 λευκά, πρόεδρος επανεκλέχθηκε ο Θωμάς Τσιρογιάννης. Για τον αντιπρόεδρο χρειάστηκε να γίνει δεύτερη ψηφοφορία όταν και τη θέση με 20 ψήφους υπέρ και 13 λευκά ψηφοδέλτια, κατέλαβε ο Νίκος Κέφης από τη μείζονα μειοψηφία.
Η ελάσσονα μειοψηφία που εδικαιούτο τη θέση γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνήθηκε να υποδείξει υποψήφιο με αποτέλεσμα να προταθεί από την πλειοψηφία η κ. Μάρω Νάκα, η οποία έλαβε 18 ψήφους και βρέθηκαν 15 Λευκά. Στην Οικονομική Επιτροπή Πρόεδρος ορίστηκε ο Δήμαρχος Ι. Παπαλέξης και από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν οι: Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου με 22 ψήφους, Φώτης Γεωργίου με 20, Γρηγόρης Βλάρας με 19, Φίλιππος Παππάς με 21 και Δημήτριος Κέφης με 23. Από την μείζονα μειοψηφία εκλέχθηκαν οι: Κώστας Πατήλας με 26 ψήφους, Αλέξανδρος Μάνος με 26 και Μιχάλης Κοτσαρίνης με 25.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, πρόεδρος τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Ι. Παπαλέξης από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν οι: Αναστάσιος Τσαμπάς με 24 ψήφους, Φώτης Γεωργίου με 22, Δημήτριος Κέφης με 22, Χρήστος Γιώτης με 21 και Βαγγέλης Σκανδάλης με 21. Από τη μείζονα μειοψηφία εκλέχθηκαν οι: Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου με 22 ψήφους, Αναστασία Σίμου με 21 και Νίκος Κέφης με 17.
Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στις δημαιρεσίες της Κυριακής εκλέχθηκε ο κτηνοτρόφος Ιωάννης Χάϊδος, ο οποίος από το σύνολο των 23 συμβούλων έλαβε 21 ψήφους. Από τη μείζονα μειοψηφία αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Χατζηγιάννης, ο οποίος έλαβε 22 ψήφους ενώ βρέθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Γραμματέας εκλέχθηκε η προερχόμενη από την πλειοψηφία Ευαγγελία Μπούκα – Κλείτσα, η οποία έλαβε 22 ψήφους ενώ βρέθηκε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.
Στην Οικονομική Επιτροπή πρόεδρος τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος και από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν οι:  Γεώργιος Στασινός, Απόστολος Τυρολόγος, Νικόλαος Σιμόπουλος και Κωνσταντίνος Βερλέκης. Από τη μείζονα μειοψηφία εκλέχθηκαν: Όμηρος Καπέλης και Παναγιώτης Σκαλτσογιάννης.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο δήμαρχος Χρ. Χασιάκος όρισε πρόεδρος τον αντιδήμαρχο Βασίλειο Ρίζο και από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν οι: Γεώργιος Στασινός, Δημήτριος Κανής, Γεώργιος Παππάς και Κωνσταντίνος Βερλέκης. Από τη μείζονα μειοψηφία εκλέχθηκαν οι: Θεόδωρος Σιόντης και Νικόλαος Ρίζος.
Αντιδήμαρχοι: Αντιδημάρχους ο δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος όρισε τους: Βασίλειο Ρίζο, Δημήτριο Κανή, Ευάγγελο Γιάπρο και Γεώργιο Παππά. Δεν αποφασίστηκε ωστόσο ακόμα ποιοι θα είναι οι δύο έμμισθοι και οι δυο άμισθοι.
Δήμος Γ. Καραϊσκάκη
ΣΤΙΣ δημαιρεσίες του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη υπήρξε μια απουσία (Θ. Σακκάς) και ύστερα από την ψηφοφορία που έγινε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Γεωργούλας που έλαβε το απόλυτο, δηλαδή 20 ψήφους.
Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο προταθείς από τη μείζονα μειοψηφία Αυγερινός Νάκος, ο οποίος έλαβε επίσης 20 ψήφους. Με 20 ψήφους εκλέχθηκε και η γραμματέας Νεκταρία Στούκα προερχόμενη από το συνδυασμό της πλειοψηφίας.
Στην Οικονομική Επιτροπή πρόεδρος τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Δημήτριος Γαλλίκας και από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν οι: Νικηφόρος Αρκουμάνης με 18 ψήφους, Δημήτριος Γεωργάρας με 15, Χρήστος Αποστόλου με 13 και Αθανάσιος Γαλύφας με 13. Από τη μείζονα μειοψηφία εκλέχθηκαν οι: Τζένη Κοίλια – Ταπραντζή με 18 ψήφους, και Χρήστος Τσαούσης με 15.
Επειδή ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη έχει πληθυσμό κάτω από 10.000 κατοίκου δεν διαθέτει Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Εν τω μεταξύ αντιδήμαρχους ο δήμαρχος Δημ. Γαλλίκας όρισε τους: Νικηφόρο Αρκουμάνη (Τετραφυλίας), Αθανάσιο Γαλύφα (Ηρακλείας), Βασίλειο Βασιλείου (γενικών καθηκόντων) και Δημήτριο Γεωργάρα (Γ. Καραϊσκάκη). Έμμισθοι είναι οι δύο τελευταίοι.
Δήμος Νικολάου Σκουφά
Με τέσσερις συνολικά απουσίες, δυο από την πλειοψηφία και δυο από την μειοψηφία, συνεδρίασε το απόγευμα της Κυριακής το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Νικολάου Σκουφά που εξέλεξε πρόεδρό του τον Αθανάσιος Παπαθανασίου µε 17 ψήφους και 6 λευκά. Αντιπρόεδρος Δηµοτικού Συµβουλίου µε 20 ψήφους και 3 λευκά από την μείζονα μειοψηφία εκλέχθηκε ο Μιχαήλ Τζίµας και γραµµατέας Δηµοτικού Συµβουλίου µε 22 ψήφους και 1 λευκό ο Περικλής Ευσταθίου.
Τακτικά µέλη της Οικονοµικής Επιτροπής Δήµου Νικολάου Σκουφά, από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν οι: Ροζίνα Βαβέτση (16 ψήφους), Νικόλαος Μπελής (15), Ευάγγελος Μπουραντάς (14), Κωνσταντίνος Ράγγος (16). Και από τη μειοψηφία οι Ελευθέριος Βαρέλης και Ιωάννης Φωτιάδης με 19 ψήφους έκαστος. Τη θέση προέδρου Οικονομικής Επιτροπής αυτοδίκαια κατέχει ο δήμαρχος Ευστάθιος Γιαννούλης.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήµου, πρόεδρος επίσης είναι αυτοδίκαια ο δήμαρχος Νικ.Σκουφά, Ευστάθιος Γιαννούλης και μέλη από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν οι Θεόδωρος Δρίβας, Δημήτρης Πανής, Γεώργιος Παππάς, Θεόδωρος Σερβετάς και από τη μειοψηφία ο Ιωάννης Ροβίνας και ο Μιχαήλ Τζίμας. Όλα τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εκλέχθηκαν με 22 σταυρούς προτίμησης.
Οι αντιδήμαρχοι
Ο δήμαρχος Ευστάθιος Γιαννούλης μετά τις δημαιρεσίες προέβη και στην ανακοίνωση των αντιδημάρχων για τη νέα περίοδο. Την ανανέωση επέλεξε σε μεγάλο ποσοστό, όχι όμως εξολοκλήρου καθότι εκ νέου αντιδήμαρχο όρισε τον Θεόδωρο Σερβετά ενώ νέα πρόσωπα επέλεξε για τις άλλες τρεις θέσεις και συγκεκριμένα καθήκοντα αντιδημάρχου αναλαμβάνουν πλέον και οι: Κοσμάς Βούλγαρης, Θεοδώρα Μαλιγιάννη και Δημήτριος Δήμος. Δεν καθορίστηκε ωστόσο από τον κ. Γιαννούλη ποιοι εκ των τεσσάρων αντιδημάρχων θα καταλάβουν τις δυο έμμισθες θέσεις.

ηχω της Αρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...