Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Πρόγραμμα για την πρόληψη της λαθροϋλοτομίας




  Μετά από απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας των δασαρχείων, των διευθύνσεων δασών, των διευθύνσεων συντονισμού και επιθεώρησης δασών, αλλά και του συντονιστικού κέντρου δασοπροστασίας, με στόχο την αντιμετώπιση των φαινομένων παράνομων υλοτομιών και παράνομης διακίνησης ξυλείας.
 

  Συγκεκριμένα σήμερα - Πέμπτη υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτη, απόφαση για την υλοποίηση του ειδικού προγράμματος «Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2013».
 
  Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Δασών, έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ και βαρύνει τις πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου. Όπως τονίζει το ΥΠΕΚΑ, το κόστος υλοποίησης των μέτρων αυτών είναι κατά πολύ μικρότερο της βλάβης που προκαλείται από το έγκλημα της λαθροϋλοτομίας στα δασικά οικοσυστήματα της χώρας και στην εθνική οικονομία.
 
  Το ΥΠΕΚΑ υπενθυμίζει στους πολίτες ότι έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν, άμεσα, περιστατικά λαθροϋλοτομίας στο Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας (τηλεφωνικός αριθμός 1591), επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία παραμένει σε εγρήγορση προκειμένου να διαφυλάξει τον φυσικό πλούτο της χώρας και καλώντας τους πολίτες σε συνεργασία ενάντια σε καταστροφικές παραβατικές συμπεριφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...