Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τραγική η κατάσταση του Νοσοκομείου και των Κ.Υ Άρτας



Αντιδρούν για τις ελλείψεις στην Άρτα
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άρτας, για την απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου, δεν θα υπάρχουν οδηγοί ασθενοφόρων τα βράδια και τις αργίες, λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την αντίθεση τους στις ελλείψεις προσωπικού και όχι μόνο, του Νοσοκομείου Άρτας, εκφράζουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα:
«Όπως γνωρίζεται οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και τα ΚΥ Άρτας βρίσκονται πάνω από ένα χρόνο σε κινητοποιήσεις για την εξασφάλιση δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους. Η επαρκής χρηματοδότηση του νοσοκομείου της Άρτας ήταν και είναι το πρώτο ζητούμενο για τους εργαζόμενους. Δυστυχώς όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω οι φωνές μας. Ζήσαμε πριν λίγο καιρό τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα που δυστυχώς δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη, ζήσαμε και ζούμε τις ελλείψεις σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό, ζήσαμε και ζούμε την απλήρωτη εργασία του προσωπικού (αναδρομική αύξηση του 2008,2 μήνες του 2009 απλήρωτοι, πάνω από 7 μήνες για το 2012 νυχτερινά και αργίες καθώς και εφημερίες ), αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση και στη συνέχεια τονίζεται η έλλειψη των οδηγών ασθενοφόρου:
«Πλέον οι συμπολίτες μας στα ορεινά του νομού θα πρέπει να ζήσουν την απουσία οδηγών ασθενοφόρων όλες τις νύχτες του χρόνου καθώς και τις Κυριακές-αργίες!! Με απόφαση του ο διοικητής του νοσοκομείου ενημερώνει πως «Λόγω έλλειψης οδηγών και λόγω δεσμεύσεων Δημοσιονομικής προσαρμογής στο κόστος νυχτερινών-αργιών-εξαιρέσιμων και υπερωριών» δεν θα υπάρχουν οδηγοί ασθενοφόρου από τις 16-1-2013 στα τρία Κέντρα Υγείας του νομού τις νύχτες και τις αργίες. Ήδη στα ΚΥ λογω «δημοσιονομικής προσαρμογής» εφημερεύει ένας αγροτικός γιατρός με έναν νοσηλευτή. Σε λίγες μέρες ανάλογες μειώσεις προσωπικού θα υπάρξουν στα τμήματα και τις κλινικές του νοσοκομείου».
Καταλήγοντας οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άρτας τονίζουν ότι: «Τα αποτελέσματα αυτών των αποφάσεων τα αντιλαμβάνεστε. Καταγγέλλουμε τη πολιτική και τους εκφραστές της που έχει σα στόχο την απαξίωση των ανθρώπων της υπαίθρου. Καταγγέλλουμε αυτούς που έχουν σα στόχο τη συρρίκνωση της δημόσιας υγείας στο νομό της Άρτας .
Η δημόσια υγεία ειδικά τώρα στην «εποχή των μνημονίων» που όλο και περισσότεροι την έχουμε ανάγκη βάλλεται από παντού. Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Άρτας θα απαντήσουμε δυναμικά τη Πέμπτη 31-1-13 στη Πανελλαδική-Πανυγειονομική απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ».

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...