Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Παράλογο…. Τριάντα χιλιάδες για να πετάξει το ελικόπτερο!


Τριάντα χιλιάδες για το super puma… Τόσο κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή!


PUMA
Αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η νέα πρακτική της ελληνικής πολιτείας που αποτυπώνεται στην τακτική του ελληνικού στρατού, ο οποίος για να διαθέσει το ελικόπτερο super puma σε επιχείρηση διάσωσης πρέπει να διασφαλίσει... την πλήρωμή του. Περίπου τριάμισι χιλιάδες ευρώ την ώρα θέλει ο στρατός...
Τριάντα χιλιάδες καταβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου για τη χθεσινή πτήση στην περιοχή του Παπίγκου όπου αγνοείται ένας νεαρός ορειβάτης. Τόσο κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή... Τόσα θέλει ο ελληνικός στρατός για να διαθέσει το ελικόπτερο εν καιρώ ειρήνης.
Και το καλύτερο! Το ελικόπτερο στις τέσσερις το απόγευμα της Δευτέρας αναχώρησε από τα Γιάννινα. Για να επιστρέψει και να συνεχίσει τις έρευνες το πρωί της Τρίτης θα πρέπει να υποβληθεί νέο αίτημα και νέα έγκριση για διάθεση πίστωσης άλλων τριάντα χιλιάδων ευρώ! Αυτή είναι η πατρίδα μας! Το αίτημα για διανυκτέρευση στο αεροδρόμιο, από όπου σημειωτέον προμηθεύτηκε τα καύσιμα για τις πτήσεις, απορρίφθηκε. Πιθανόν το χρειάζονταν για άλλη έκτακτη περίπτωση... Ίσως τα υπόλοιποα του ελληνικού στρατού να έχουν αποσυρθεί για...συντήρηση!

Η επιχείρηση διάσωσης
Οι έρευνες για την ανεύρεση του 30χρονου ορειβάτη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν  το πρωί της Δευτέρας σε χαράδρα στην ορεινή περιοχή Λάπατο κοντά στο Πάπιγκο Ιωαννίνων διακόπηκαν λίγο μετά τις τέσσερις. Στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη, κάτι που δυσχεραίνει τις έρευνες, πέρα από την ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία που τις πρωϊνές ώρες έφθασε στους μείον 13 βαθμούς Κελσίου.
Οι διασώστες της ΕΜΑΚ σταμάτησαν και αυτοί τις επίγειες έρευνες και θα διανυκτερεύσουν σε καταφύγιο της περιοχής για να συνεχίσουν νωρίς το πρωί με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων ομάδων που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέχρι τώρα, ο 30χρονος με τους δύο φίλους του, βρίσκονταν στην περιοχή από την Κυριακή κι είχαν διανυκτερεύσει στο Καταφύγιο του Παπίγκου. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν την ορειβασία. Κοντά στην κορυφή Λάπατο συνέβη το ατύχημα. Ο νεαρός χάθηκε από τα μάτια των συντρόφων του, καθώς υποχώρησε ποσότητα χιονιού με αποτέλεσμα να βρεθεί στη χαράδρα.
Η περιοχή είναι αρκετά απόκρημνη και η πρόσβαση πολύ δύσκολη. Η συνδρομή ελικοπτέρου είναι απαραίτητη καθώς για να προσεγγίσουν το σημείο επίγειες δυνάμεις χρειάζονται περισσότερες από επτά ώρες

epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...