Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ο Μήτσος μέσα στο "κουτί"

Ο Παντελής   ήταν ιδιοκτήτης λεωφορείου και εκτελούσε τη γραμμή  ΧΕΛΩΝΑ – ΑΡΤΑ – ΧΕΛΩΝΑ.    Με τα λεωφορεία τότε, λόγω έλλειψης άλλων μεταφορικών μέσων εκτελούνταν  και οι πάσης φύσεως μεταφορές εμπορευμάτων.  Σημειωτέον είναι ότι τα λεωφορεία  δεν είχαν τα σημερινά αμπάρια. Όλα τα εμπορεύματα τα ανέβαζαν στην οροφή από  εξωτερική σκάλα, που ήταν ενσωματωμένη στο πίσω μέρος, πλάι και πάνω απ τη σκάρα των λεωφορείων.  Η οροφή όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες,  ήταν ειδικά διαμορφωμένη για την ασφαλή μεταφορά των εμπορευμάτων.


Μια γριά ήταν ετοιμοθάνατη και οι οικείοι ζήτησαν απ τον  Παντελή  να τους φέρει ένα "κουτί"  (κάσα – φέρετρο) από την Άρτα. Ο Παντελής  πρόθυμος όπως πάντα, αγόρασε το κουτί και το ανέβασε στην οροφή με διάφορα άλλα εμπορεύματα της ημέρας. Τα καθίσματα ήταν πολύ λίγα, το λεωφορείο γέμισε με καθιστούς και όρθιους επιβάτες. Ένας απ τους επιβάτες, ο Μήτσος  απ  το Κλειδί,  επειδή δε χωρούσε ούτε όρθιος, ανέβηκε στην οροφή στο χώρο μεταφοράς των εμπορευμάτων. 


Στη διαδρομή άρχισε να βρέχει γι αυτό μπήκε μέσα στο "κουτί,"  το οποίο σκέπασε με το κάλυμμά του.  Ενώ η βροχή σταμάτησε ο Παντελής  καθ οδόν  συνάντησε τον Χριστόφορο   απ τη Χελώνα  και του λέει: 
Ανέβα και συ πάνω, μέσα δε χωράς. 
Ο Χριστόφορος  ανέβηκε στην οροφή  και έκατσε πλάι απ την κάσα.  Ο Μήτσος,  επειδή μέσα στο "κουτί"  ένοιωθε κάπως άβολα,  κάποια στιγμή,  ανασήκωσε λίγο το κάλυμμα και έβγαλε έξω το χέρι να δει αν βρέχει.  Ο Χριστόφορος  βλέποντας το χέρι να βγαίνει απ την κάσα, χάνει την ψυχραιμία του και έντρομος δίνει ένα σάλτο και πηδά απ την οροφή στο έδαφος. 

Ευτυχώς που ο δρόμος ήταν χωμάτινος με ροδιές και το λεωφορείο δεν έτρεχε, γι αυτό ο Χριστόφορος  γλύτωσε το βέβαιο θάνατο. Την έβγαλε φτηνά με μερικά κατάγματα.....           



Μια πραγματική ιστορία με εικονικά ονόματα «κάθε ομοιότητα με πρόσωπα είναι συμπτωματική» 
ΑΦΗΓΗΣΗ: Dimos ..... 
ΑΣΤΕΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Κώστας Α. Παππάς 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...