Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΓΑΒΡΟΓΟ



Ένα μεγάλο παρασκήνιο φαίνεται ότι ξετυλίγεται σιγά-σιγά πίσω από το θέμα «Ανεμογεννήτριες».
Ψάχνοντάς το, διαπιστώσαμε τα εξής:
1)Ότι η εταιρία (ιδιώτης επενδυτής) έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό προεργασία για να μην υπάρξουν αντιδράσεις των κατοίκων αλλά και να πετύχει όσο ποιο αθόρυβα γίνεται την συγκατάθεση των ιδιοκτητών και συνιδιοκτητών της περιοχής, αλλά και του Δημ. Συμβούλιο
2)Μιλώντας με ανθρώπους που πολιτικά ανήκουν στην πλειοψηφία, φαίνεται ότι θα τοποθετηθούν θετικά (υπέρ της εταιρίας) στο επόμενο Δημ. Συμβούλιο στο οποίο μάλιστα έχουν καλέσει και εκπροσώπους της εταιρίας. Βέβαια η συναίνεση του Δημ. Συμβούλιο είναι τυπική περισσότερο γιατί είναι ο μικρότερος ιδιοκτήτης (περιοχή Μεγαλόχαρης)
3)Από πληροφορίες μαθαίνω ότι η Ι.Μ. Ροβέλιστας η οποία έχει ιδιοκτησία στην περιοχή Κανάλια Βακούφικα έχει ήδη παραχωρήσει στην εταιρεία.
4)Πιο ψύχραιμα αντιμετωπίζουν το θέμα οι Αναγκαστικοί Συνεταιρισμοί Βελεντζικού και Καλεντίνης που όπως φαίνεται οι εισηγήσεις των προέδρων είναι, ΟΧΙ στην εταιρία, αλλά αναγκαστικά θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις οι Γενικές Συνελεύσεις τους.
5)Ένα μεγάλο μέρος του Γαβρόγου που θα γίνει και η επένδυση είναι προστατευόμενη περιοχή (NATURA) κάτι που δεν πτοεί όπως φαίνεται κανέναν βλέποντας με πόση επιπολαιότητα προσεγγίζουν το θέμα.
6)Άγνοια για το θέμα δήλωσε ο πρόεδρος του Δ. Βελεντζικού κ. Κωνσταντινίδης(ήταν αναμενόμενο), καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος(επίσης αναμενόμενο)/
7)Θα έχουμε συνέχεια με έγγραφα και χάρτες της περιοχής αλλά και με τις τοποθετήσεις άλλων αρμοδίων αλλά και της εταιρίας.
8)Επειδή όμως δεν εμπιστευόμαστε κανέναν και επειδή μας βλάπτει άμεσα η συγκεκριμένη επένδυση, διοργανώνουμε συγκέντρωση δημοτών με σκοπό την ενημέρωση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Δ. Καυκιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...