Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Δρόμος Βελεντζικού - Σκουληκαριάς

Περίπου  40 χρόνια πριν έγινε η πρώτη (αρχική) διάνοιξη του δρόμου Βελεντζικού – Σκουληκαριάς.
Ένας δρόμος μεγάλης σημασίας όχι μόνο για τα 2 χωριά  αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
Όλα αυτά τα χρόνια κάθε φορά οι πρόεδροι των κοινοτήτων αλλά και οι εκάστοτε Νομάρχες και Βουλευτές (κυρίως προεκλογικά) μας διαβεβαίωναν πως μέσα στη θητεία τους θα ολοκληρώνονταν το εργο.
Το 1995 από τον τότε ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ  εκτελέστηκαν σοβαρές χωματουργικές εργασίες στο κομμάτι του Βελεντζικού αξίας 10 εκατομμυρίων δραχμών.
Οι ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΊ Δήμαρχοι μας έλεγαν ότι η κατασκευή του δρόμου είναι θέμα της Νομαρχίας και ότι αυτοί δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματαγια το δρόμο αυτό.
Το 2003 η Νομαρχία κάνει μια μελέτη (κόστος μελέτης 150.000€) και ανεβάζει το κόστος  σε 7.500.000€ για 8 χμ. δρόμου με τα περισσότερα χωματουργικά να έχουν εκτελεστεί .
Τα χρόνια περνούν και χρήματα δεν υπάρχουν γιατί η μελέτη αυτή καθίσταται ανεφάρμοστη λόγω του υψηλούς κόστους.
2010:
Με αίτηση δική μας προς την Νομαρχία παίρνουμε την πρώτη χρηματοδότηση από Κ.Α.Π. 200.000€ και γίνεται ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ από την Δ.Τ.Υ.  της Νομαρχίας σε ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου.
2011:
Πιέζοντας για νέα χρηματοδότηση μαθαίνουμε το εξής απίστευτο. ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΒΕΛΕΝΖΙΚΟΥ – ΣΚΟΥΛΗΚΑΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ. Είναι δημοτικός και ως εκ τούτου είναι δύσκολη η χρηματοδότηση από την Νομαρχία και ακόμα ότι είναι αδύνατον να ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α.
Δηλαδή η Νομαρχία πλήρωσε μελέτη (150.000€) αλλά δεν φρόντισε να χαρακτηριστεί ο δρόμος Νομαρχιακός .Και οι κάτοικοι περιμένουν να βγουν από τη λάσπη. Τα ασθενοφόρα του Κ.Υ. Άνω Καλεντίνης  που εξυπηρετούν και τη Σκουληκαριά, τα σχολικά αυτοκίνητα αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι κινούνται πολύ δύσκολα. Μέσα στη λάσπη και στις λακούβες το Χειμώνα και μέσα στην σκόνη το Καλοκαίρι. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Δήμος Καυκιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...