Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Εγκατέλειψε και η ΤΕΡΝΑ την Ιόνια Οδό

Εγκατέλειψε και η ΤΕΡΝΑ την Ιόνια Οδό

E-mail Εκτύπωση PDF
ionia_odos
Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την πορεία της Ιόνια Οδού. Οι εργασίες στο τμήμα της Ηπείρου, εδώ και αρκετούς μήνες καρκινοβατούσαν. Στο μοναδικό μέτωπο που αναπτύσσονταν με ικανοποιητικούς ρυθμούς αυτό στην περιοχή Γυμνοτόπου- Φιλιππιάδας. Και εκεί όμως τα εργοτάξια της ΤΕΡΝΑ έκλεισαν την Παρασκευή το απόγευμα και από σήμερα τα πάντα έχουν σιγήσει.
Οι τράπεζες δεν πληρώνουν επικαλούμενες την οικονομική κρίση κι ας έχει καταβάλει το ελληνικό δημόσιο τη συμμετοχή του με αποτέλεσμα οι εταιρείες που ανέλαβαν την κατασκευή και της Ιόνιας και του Ε65 να μην μπορούν να συνεχίσουν χωρίς χρήματα.

Από την άλλη δεν προχωρά ούτε η δέσμευση του υπουργού υποδομών για νομοθετική ρύθμιση παρόμοια με την περίπτωση των ολυμπιακών έργων για να ξεπεραστούν τα εμπόδια των απαλλοτριώσεων, οπότε δεν απέμενε άλλη λύση στην εναπομείνασα ΤΕΡΝΑ παρά να αποσυρθεί κι αυτή.
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα αρνητική, την στιγμή μάλιστα που επίσημα έχει ανακοινωθεί καθυστέρηση δύο ετών στην ολοκλήρωση των έργων και ανεπίσημα εκφράζονται φόβοι και ανησυχίες ακόμη και για ματαίωσή τους.

EpirusPost - Ειδήσεις από τα Ιωάννινα και την Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...