Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η Δημοτική ενότητα Τετραφυλλίας είναι από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας..


Μέσα στις 44 περιοχές της Ελλάδας με το χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα βρίσκονται και τα Ηπειρώτικα χωριά Βασιλικό Άνω Πωγωνίου Ιωαννίνων, Παλαιοσέλι Ιωαννίνων, Μηλιανά Άρτας και  Δερβίζιανα Ιωαννίνων


  σύμφωνα με τον πίνακα τον οποίο δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

       Αποκαλυπτικός για το ποιοι πληρώνουν το «μάρμαρο» στην χώρα μας, είναι ο«χάρτης» των εισοδηματικών «ρετιρέ» και …«υπογείων», τον οποίο δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, δίνοντας στοιχεία για το πού διαμένουν οι «έχοντες και κατέχοντες», με βάση το φορολογητέο εισόδημά τους και τον Ταχυδρομικό Κώδικα του τόπου κατοικίας τους......

     Το ποσό που αναφέρεται στους πίνακες δεν αφορά το δηλωθέν αλλά το συνολικό φορολογητέο, όπως αυτό διαμορφώνεται μαζί με τα τεκμήρια και λοιπά πληροφοριακά στοιχεία της εφορίας. Όπως αποκαλύπτεται, μόνο η ΔΟΥ Ψυχικού πέτυχε να αποκαλύψει μεγάλα φορολογητέα εισοδήματα, της τάξεως των550.000 ευρώ και άνω.

     Αντίστοιχα σε περιοχές όπως η Βουλιαγμένη, η Βάρκιζα, η Γλυφάδα, το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, η Μύκονος και αλλού οι «έχοντες και κατέχοντες» φορολογήθηκαν για ποσά της τάξεως των 40.000-70.000 ευρώ το χρόνο. Άλλες περιοχές όπως πχ το Παλαιό Φάληρο φορολογήθηκαν για εισοδήματα των 25.000 ευρώ το χρόνο ενώ λαϊκές και υποβαθμισμένες γειτονιές όπως το Μεταξουργείο και ο Κολωνός, για εισοδήματα 20.000 ευρώ.

                                                                               
     Εκτός από τις «ύποπτες» περιοχές όμως, όπως Ψυχικό, Εκάλη και Κολωνάκι,στις περιοχές των VIP φορολογουμένων μπορεί να διακρίνει κανείς και περιοχές όπως το Ρουφ ή το Μοναστηράκι και το Θησείο. Η λίστα αφορά αποκλειστικώς φυσικά πρόσωπα και όχι επιχειρήσεις.
     Συνολικά 94.300 νοικοκυριά που εμφανίζανε εισόδημα το 2011 άνω των 40.000 ευρώ συγκεντρώνονται σε 35 περιοχές της χώρας.

    Στον αντίποδα, σε τουλάχιστον 44 περιοχές της χώρας οι κάτοικοι έμειναν το 2011 ουσιαστικά αφορολόγητοι, καθώς το μέσο ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα ήταν κάτω από 12.000 ευρώ.

ΟΙ 44 ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΒΑΣΕΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ) ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ (ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12.000 ΕΥΡΩ)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...