Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστροφή στη γεωργία, αν θέλουμε να επιβιώσουμε





Και ξύλο στα καθάρματα που μετέτρεψαν την εύφορη Ελληνική Γη σε νεκροταφείο πάνελς και ανεμόμυλων

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ προτείνουν αγρότες και επιστήμονες”, είναι το -πολύ ενδιαφέρον- πρώτο θέμα της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” (συγχαρητήρια σε όποιον το διάλεξε για πρώτο θέμα).

Και πράγματι, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που επέτυχε δια των …επιδοτήσεων, η Ευρωπαϊκή Διάλυση, συγνώμη Ένωση, είναι ώρα να αντιστρέψουμε τα πράγματα:

Μέχρι τώρα δινόταν απλόχερα χρήματα, για να καταστρέφουν οι αγρότες τις καλλιέργειες.
Καιρός είναι να δίνονται πλέον χρήματα για να ξαναφυτευτούν τα χωράφια και κυρίως για να μειωθεί το κόστος της καλλιέργειας.

Κι αν πρέπει να γίνει μια εξεταστική επιτροπή στη χώρα, είναι αυτή που θα εξετάσει, για ποιό λόγο οι εταίροι μας, μας έδωσαν τόσα χρήματα για να καταστρέψουμε την ελληνική γη, για ποιό λόγο εμείς τα δεχθήκαμε και κυρίως να κατανοήσουμε σε ποιό ποσοστό ευθύνονται οι “ποσοστώσεις” που ήταν βασικό εργαλείο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, για τη σημερινή διάλυση του...
παραγωγικού ιστού.

Επειδή εμείς πουλούσαμε 500.000 τόνους καπνά και αγοράζαμε 500.000 αυτοκίνητα από τους Γερμανούς, κάποτε.

Τώρα, μας έβαλαν ποσοστώσεις ώστε να πουλάμε 5.000 (από 500.000) τόνους, αλλά στα Γερμανικά αυτοκίνητα δεν έβαλαν ποσοστώσεις!

Έτσι, ό,τι πουλούσαμε εμείς πέθανε, ενώ ότι πουλάνε οι εταίροι μας ζει και βασιλεύει και τις τσέπες μας αδειάζει.

Κι έτσι, οι περήφανοι αγρότες, έγιναν ξεφτίλες εργατάκοι-άνεργοι, να ζουν στις τρώγλες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αφού κάποιοι φρόντισαν, στην επαρχεία να μην έχει ζωή, παρά μόνο για το κλασικό “ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...