Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πόλεμος; Ποιος πόλεμος;
 
Η Γερμανία απορρίπτει την πληρωμή πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.
Το Βερολίνο απέρριψε σήμερα  το ενδεχόμενο να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής της χώρας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συζήτηση για το θέμα αυτό μεταξύ των δύο χωρών.
Έλληνες αξιωματούχοι είχαν προ ημερών δηλώσει  ότι η Αθήνα διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημιώσεις αξίας περίπου 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων (5,76 εκατ. ευρώ), υποστηρίζοντας ότι Ελλάδα αναγκάστηκε να δεχτεί δυσμενείς όρους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων το 1950.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι έπειτα από πολλές δεκάδες χρόνια, το θέμα των αποζημιώσεων έχει χάσει το νόημά του!»δήλωσε ο Martin Schaefer , εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στην καθιερωμένη κυβερνητική ενημέρωση. «Για εμάς, δεν τίθεται το θέμα αυτό και θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν γνωρίζω για καμία σχετική συζήτηση, καμία επαφή μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας!» για το θέμα, πρόσθεσε ο Schaefer .
«Η Γερμανία έχει αναλάβει την ευθύνη για το παρελθόν της. Το κάναμε πάντα στη διάρκεια των περασμένων δεκαετιών και αποδείξαμε με διάφορους τρόπους ότι λαμβάνουμε το παρελθόν αυτό σοβαρά υπόψη μας», υπογράμμισε ο Schaefer, διευκρινίζοντας: «Το ίδιο ισχύει και για τη ναζιστική κατοχή της Ελλάδας στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...