Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Προς στάση πληρωμών οδεύουν 16 Δήμοι στην Ήπειρο


Ποιοι είναι οι πρώτοι δήμοι που το πολύ μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα στοιχειώδη; Μισθούς, άμεσα λειτουργικά έξοδα κ.λπ.; 

Να παρέχουν, με ολοκληρωμένο τρόπο, τα βασικά ανταποδοτικά, όπως η καθαριότητα και ο φωτισμός; 


Η aftodioikisi.gr μίλησε με δημάρχους σε όλη τη χώρα και κατέγραψε 95 δήμους, (ανάμεσα τους μάλιστα και τους τέσσερις από τους πέντε μεγάλους:

Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Λάρισας) οι οποίοι είναι έτοιμοι να κηρύξουν «default», παρότι αρκετοί από αυτούς στη λογική του «να μη δημιουργήσουμε πανικό στους εργαζόμενους, στους δημότες αλλά και στους προμηθευτές» μας εξέφρασαν την άποψη ότι «τα βγάζουμε οριακά πέρα έως τα τέλη Οκτωβρίου, και μετά... βλέπουμε», «έχει ο θεός».

Στην ΠΕΔ Ηπείρου, προς στάση πληρωμών οδεύουν 16 ΟΤΑ: οι δήμοι Ιωαννιτών, Πρεβέζης, Ηγουμενίτσας (μετά τον Οκτώβριο το πρόβλημα, καθώς μέχρι τότε το δήμο «σώζουν» τα χρήματα από τις απαλλοτριώσεις που πρόσφατα πήρε), Ζίτσας, Κεντρικών Τζουμέρκων, Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Σουλίου, Φιλιατών, Βόρειων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Πάργας, Ζηρού. «Πέραν των δήμων Πρεβέζης,Ηγουμενίτσας και Ζίτσας, είμαστε οριακά μέχρι το τέλος Οκτωβρίου... 

Και μετά, ο ένας μετά τον άλλον θα μπουν "στο κόκκινο"», δήλωσε στην aftodioikisi.gr o πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...