Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Κόλαση... φτώχειας μπροστά μας!


Εξαιρετικά δυσοίωνες έως απελπιστικές, είναι οι εκτιμήσεις των τελευταίων αναλύσεων της Citigroup και της Fitch για την Ελλάδα! 
Σύμφωνα την 56σέλιδη έκθεση της Citigroup με τίτλο "Global Economic Outlook and Strategy", η Ελλάδα φέτος θα εμφανίσει ύφεση -7,5% και του χρόνου η ύφεση θα βαθύνει ακόμη περισσότερο και θα φτάσει το -10,7%, λόγω ακριβώς των μέτρων σκληρής λιτότητας! 
Ταυτόχρονα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch επισημαίνει πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους απέχει πολύ ακόμα από το να έχει διασφαλιστεί, και προβλέπει ότι το 2014 θα έχει σκαρφαλώσει στο 180,2% του ΑΕΠ, από 164,9%  που έχει φτάσει εφέτος. Και ο οίκος  Fitch εκτιμά ότι η ύφεση εφέτος στην χώρα μας θα ξεπεράσει το 7%, τινάζοντας στον αέρα κάθε πρόβλεψη της Τρόικας και κάθε σχέδιο της Ελληνικής Κυβέρνησης! Η Fitch σημειώνει ταυτόχρονα ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί, ενώ επισημαίνει ότι "χρειάζεται να ληφθούν επείγουσες αποφάσεις για το πακέτο των νέων μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι δημοσιονομικές ανισορροπίες το 2013 - 2014".
Δεδομένης αυτής της κατάστασης η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι δανειστές της επισημαίνουν οι αναλυτές της Citigroup και προβλέπουν αναγκαστική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες. Αλλά και η Pimco, το μεγαλύτερο fund ομολόγων στον κόσμο, υποστηρίζει ότι το Grexit είναι πρό των πυλών.
«Το βρίσκουμε δύσκολο να δούμε πώς θα μείνει η Ελλάδα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής και διαχειριστής χαρτοφυλακίου, Μάϊκ Άμει, σχολιάζοντας το  βασικό σενάριο της  Pimco, όπως αναμεταδίδει και το πρακτορείοDow Jones Newsiwire.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...