Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Αγρίνιο.Oι πρώτες φωτογραφίες από τα αρχαία


Πέντε οι συλλήψεις έως τώρα για την αρχαιοκαπηλία

Πολύ μεγάλης αξίας, πραγματικά έργα τέχνης υψηλής αισθητικής  και λεπτομέρειας χαρακτηρίζονται τα αρχαία που κατασχέθηκαν, μετά την χθεσινή επιχείρηση ανδρών της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας στο ΑγρίνιοΣυνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση  στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή για την μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, από άνδρες της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Αθήνας. Εχουν συλληφθεί τρεις κάτοικοι του Αγρινίου, ένας κάτοικος Αρτας και ένας αλλοδαπός
Οι  έρευνες των Αστυνομικών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και πληροφορίες τουagriniopress, κάνουν λόγο για πέντε συλλήψεις , τεσσάρων  επαγγελματιών, μερικοί εκ των οπoίων πολύ γνωστοί στην τοπική κοινωνία και ενός Αλβανού, αλλά  και για σημαντικά ευρήματα που έχουν κατασχεθεί, που εμπίπτουν στην νομοθεσία περί αρχαιοτήτων, όπως χρυσά κοσμήματα, προτομές κλπ ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Ως προς τους συλληφθέντες πρόκειται για έναν επιχειρηματία από το Αγρίνιο, δυο άτομα, πατέρα και γιό από χωριό του Αγρινίου, έναν κάτοικο της Αρτας και έναν Αλβανό, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ποιός είναι ο ρόλος του καθενός στην υπόθεση που σχετίζεται με την αγοραπωλησία αρχαιοτήτων  μεγάλης αξίας.
Μια αγοραπωλησία, έναντι πολύ υψηλού τιμήματος για τις αρχαιότητες, όπου όμως οι αγοραστές, ήταν αστυνομικοί...
Η επιχείρηση, βρίσκεται σε εξέλιξη, με προσαγωγές, έρευνες και συλλήψεις  και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις .


Σύμφωνα με το blog crimesonair, που δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες, «τρεις … επιφανείς Αγρινιώτες, ένας Αρτινός και ένας Αλβανός πιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής  με τα ευρήματα των φωτογραφιών. Η σύλληψη έγινε στην Εθνική οδό Αγρινίου-Ιωαννίνων και ασφαλώς πρωταγωνιστικός ήταν και πάλι ο ρόλος του ντέτεκτιβ Γιώργου Τσούκαλη (φωτο).»

Στο μεταξύ, οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία, όποτε και δοθούν λεπτομέριες σχετικά με την επιχείρηση και τον ρόλο του καθενός εκ των συλληφθέντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί, εμφανίστηκαν ως αγοραστές των αρχαιοτήτων και την ώρα της παραδοσης, έναντι 400 χιλιάδων ευρώ, έγιναν οι συλλήψεις, στην εθνική οδό

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...