Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οριστικά η ΔΩΔΩΝΗ

 


ΠΩΛΕΙΤΑΙ οριστικά η ΔΩΔΩΝΗ


Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας....



Ποιος δεν θυμάται τις βαρύγδουπες δηλώσεις ότι η Δωδώνη αποτελεί την Ακρόπολη της Ηπείρου.... Και ως Ακρόπολη δεν πωλείται.... Φαίνεται όμως πως τελικά και η Ακρόπολη έχει την τιμή της!
Η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας, με συνοπτικές διαδικασίες πια, προχωρά στην πώληση της γαλακτοβιομηχανίας βάζοντας τους τίτλους τέλους σε ότι σήμαινε, σε ότι συμβόλιζε και σε ότι ήταν για τους Ηπειρώτες η δική τους επιχείρηση.
Η προκήρυξη για την πώληση δημοσιεύθηκε στον Κυριακάτικο Αθηναϊκό τύπο. Στην προκήρυξη περιγράφεται το προφίλ της επιχείρησης και γίνεται γνωστό ότι η πώληση θα προχωρήσει σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα περιλαμβάνει την προεπιλογή επενδυτών και η δεύτερη την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 9 Μαρτίου.
Η επιλογή του επενδυτή, όπως αναφέρεται, θα πραγματοποιηθεί μέσω ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού. Κύριοι στόχοι της διαδικασίας είναι η επιλογή του επενδυτή, η επίτευξη μιας πλήρως συμφέρουσας συμφωνίας όσον αφορά το τίμημα σε συνδυασμό με τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας, καθώς και την αξιοποίηση και ανάπτυξη της και η ολοκλήρωση της διαδικασίας με την ελάχιστη δυνατή επίπτωση στις δραστηριότητες, τη λειτουργία, το προσωπικό και την πελατεία της εταιρίας.
Όπως είναι γνωστό, στο πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει καταθέσει η ΑΤΕ στην τρόικα, προβλέπεται η αποδέσμευσή της από όλες τις θυγατρικές μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Η Δωδώνη λοιπόν, όσο κι αν δυσκολεύεται κάποιος να το πιστέψει ακόμη και τώρα, βγαίνει στο σφυρί...
Πωλείται....
Και βέβαια είναι αργά για δάκρυα, γιατί ο χρόνος που πέρασε ήταν πολύτιμος, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτος....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...