Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Για την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στον Ν. Άρτας


Πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας 

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΡΑΔΟΒΥΖΙ ΑΡΤΑΣ.........
ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΧΡΗΣΤΟ.....ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΕΤΣΙ .......ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.ΕΧΕΙΣ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ.


papazogloy xrhstos 2011 5os neww foto


Με επιστολή του προς τους: Πρωθυπουργό της χώρας Λ. Παπαδήμο, Υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοϊδη, Περιφερειάρχη Ηπείρου Α. Καχριμάνη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου ζητά την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στον Νομό Άρτας.
Συγκεκριμένα στην επιστολή με αρ. πρωτ. 113/11 Ιανουαρίου 2012, αναφέρονται τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα άρχισε να γίνεται συζήτηση για την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η δημιουργία των ΕΟΖ ως ένα μέτρο άμεσης δράσης για την προσέλκυση ελληνικών και ξένων επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την τοπική ανάπτυξη είναι ένα μέτρο που πιθανότατα θα συμβάλλει στην διέξοδο από αυτή την ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συγκυρία που έχει περιέλθει η κοινωνία μας.
(13/1/2012)
Απαραίτητες προϋποθέσεις όμως για να εναγκαλιστεί αυτή η προσπάθεια από τους επενδυτές αλλά και τις τοπικές κοινωνίες είναι να υπάρξουν τα εξής κίνητρα - πλεονεκτήματα:
-Μειωμένος φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις και δημιουργία σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος.
-Απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης με πάταξη της γραφειοκρατίας.
-Μεγάλο ποσοστό συμμετοχής Ελληνικών Επιχειρήσεων τόσο όσον αφορά τις επενδύσεις όσο και τις προμήθειες για την δημιουργία των επενδύσεων.
-Ποσοστό των κερδών, να αποδίδεται στον Δήμο και στην Περιφέρεια που βρίσκεται η ΕΟΖ για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών.
-Δέσμευση πρόσληψης προσωπικού από την τοπική κοινωνία, μέσω του ΟΑΕΔ.
-Να ισχύσει το εργασιακό καθεστώς αυτό που προβλέπουν οι ισχύοντες νόμοι για όλη την ελληνική επικράτεια. 
Από την πλευρά μας ως Επιμελητήριο Άρτας εφ’ όσον αποφασιστεί η δημιουργία ΕΟΖ και υπάρξουν οι παραπάνω προϋποθέσεις θεωρούμε ότι η Περιφέρεια Άρτας θα πρέπει να έχει προτεραιότητα στην δημιουργία μιας τέτοιας περιοχής μιας και στερούμαστε Βιομηχανικής – Βιοτεχνικής περιοχής ή πάρκου ενώ παράλληλα υπάρχει πλήρη αποβιομηχανοποίηση, υψηλή ανεργία και δυσμενή προοπτική ανάπτυξης». ΗΧΩ                        



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...