Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τίτλοι τέλους στην υγειονομική δομή του ΕΟΠΥΥ στην Άρτα


  
eopyy_arta_2014

Με δάκρυα οι εργαζόμενοι αποχαιρέτησαν τα γραφεία
Τίτλοι τέλους έπεσαν χθες το μεσημέρι στην υγειονομική δομή του ΕΟΠΥΥ στην Άρτα, δηλαδή στα πολυϊατρεία του ΙΚΑ, στα μικροβιολογικά του εργαστήρια και στο σταθμό «φροντίδας μάνας και παιδιού» στην Άρτα.
Το σχετικό ΦΕΚ για την παράδοση όλης των δομής και την διαθεσιμότητα προσωπικού έφτασε επισήμως στον διευθυντή του ΙΚΑ, ιατρό Γιάννη Σιντελέ, ο οποίος πλέον χωρίς άλλη επιλογή κλήθηκε να υπογράψει το λουκέτο.
Τα κλειδιά άρχισαν να παραδίδονται στον διευθυντή και αντίστοιχη επιτροπή της Υγειονομικής Περιφέρειας του ΕΟΠΥΥ. Η συγκίνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κορυφώθηκε και τα δάκρυα κύλησαν…
Σε κάθε γωνιά κλαμένοι εργαζόμενοι, που αγωνιούσαν για την επομένη μέρα. Που με βουρκωμένα μάτια αποχαιρετούσαν τον διευθυντή και τους συναδέλφους, ρίχνοντας ματιές στο χώρο εργασίας τους, ο οποίος αν μη τι άλλο για κάθε εργαζόμενο έχει πάντοτε μια διαφορετική αξία. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως βαριά από το πρωί. Ο διευθυντής απευθύνθηκε σε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων, ενημερώνοντας τους ότι ήρθε πλέον η ώρα να αποχαιρετιστούν. Μέχρι το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Σιντελές είχε να αντιμετωπίσει την υπογραφή που είχε ζητηθεί σε σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής από την Υγειονομική Περιφέρεια, της υλικοτεχνικής υποδομής. Το σχετικό πρωτόκολλο αποφασίστηκε να μην υπογραφεί, όμως λίγες ώρες μετά, έφτασε το επίσημο ΦΕΚ, με το οποίο η Μονάδα έκλεινε, παραδιδόμενη εξολοκλήρου στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ.
Καλό κουράγιο
Ο κ. Σιντελές, ενημερώνοντας το προσωπικό για την εξέλιξη αυτή και σε σχετικές δηλώσεις του σημείωσε: «Είμαι πρώην διευθυντής, διότι όπως είχα πει από χθες δεν παρέδιδα την μονάδα μου και δήλωναν ότι δεν την παραδίδω πριν έρθει το επίσημο ΦΕΚ στα χέρια μου. Όμως με λύπη μου πρέπει να ανακοινώσω σήμερα ότι ήδη κρατώ στα χέρια μου αυτό το ΦΕΚ το οποίο μας θέτει σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα. Ουσιαστικά από σήμερα η μονάδα μας παραμένει κλειστεί και για ένα μήνα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και τα προβλεπόμενα, τα οποία αναφέρονται σε αυτό το ΦΕΚ. Είμαι στην πολύ δυσάρεστη θέση σήμερα, μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας σε αυτό τον Οργανισμό, από τόσο κόπο και τόσες αντιξοότητες, να βάλω λουκέτο στην μονάδα μου σήμερα. Τα συναισθήματα που επικρατούν είναι πολύ δυσάρεστα. Προσωπικό με σκυμμένα κεφάλια, προσωπικό που κρύβεται στις γωνίες για να μην φαίνονται τα δάκρυά του και ασφαλισμένοι που έρχονται αγανακτισμένοι και δυσανασχετούν… μέσα σε αυτό χώρο πιθανόν πέρασαν οι παππούδες μας, οι πατεράδες μας, σήμερα εμείς και δεν ξέρω ποίος θα έρθει αύριο. Από τη θέση την οποία βρίσκομαι, θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό ιατρικό και υγειονομικό που με στήριξε στον καιρό που εγώ τουλάχιστον είχα την τιμή να διευθύνω αυτή τη μονάδα. Θέλω να ευχαριστήσω απεριόριστα τους συμπολίτες μου και να τους ευχηθώ καλό κουράγιο και καλό ξεκίνημα στην νέα αρχή, την οποία υπόσχεται η κυβέρνηση ότι θα κάνει με τον σχηματισμό του νέου Φορέα που λέγεται ΠΕΔΥ. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον επόμενο διευθυντή και να του ευχηθώ καλή δύναμη και καλό κουράγιο. Τονίζω πάλι ότι τα συναισθήματα σήμερα είναι πολύ βαριά πολύ άσχημα. Η αυλαία έχει ήδη πέσει. Από τη στιγμή που έχω το ΦΕΚ στο χέρι μου είμαι υποχρεωμένος να προχωρήσω στην παράδοση όλης της μονάδας στον νέο διευθυντή. Ορίζεται επόμενος διευθυντής ο διευθυντής της Περιφέρειας του πρώην ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα παραλάβει τη μονάδα».
Αγωνία για την επόμενη μέρα
Συνομιλώντας τόσο με ιατρούς όσο και με υγειονομικό προσωπικό, καταγράψαμε την αγωνία όλων για το τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα. το υγειονομικό προσωπικό όπως εξήγησε η προϊσταμένη, καλείται να βγει σε διαθεσιμότητα και να υπογράψει πως αποδέχεται να ενταχθεί στον νέο Φορέα με τους ίδιους εργασιακούς όρους. Ωστόσο ουδείς γνωρίζει αν ο νέος φορέας θα τους χρειαστεί στην Άρτα ή θα τους στείλει σε οποιοδήποτε άλλο χώρο και πόλη εργασίας. Η Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία πέρασαν από χθες μονάδα και εργαζόμενοι αρχίζει από τη Δυτική Μακεδονία και φτάνει μέχρι την Πελοπόννησο, συμπεριλαμβανομένων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. Αντίστοιχα άγνωστη παραμένει η τύχη των ιατρών. Επιπλέον σε ότι αφορά ασφαλισμένους όταν η μονάδα ιατρεία και εργαστήρια κλείνουν αναρωτιούνται πού θα απευθύνονται για ένα μήνα; Η απάντηση για παροχή υπηρεσιών στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, δεν φαίνεται να ικανοποιεί, για πολλούς λόγους. «Άλλωστε οι ασφαλισμένοι είναι αυτοί που πλήρωσαν και δημιούργησαν το ΙΚΑ και δεν θεωρούν ότι νομιμοποιείται κανείς να το κλείνει» όπως τονίζονταν χθες στο χώρο των Ιατρείων. Τέλος, με μεγάλη δυσπιστία αντιμετωπίζεται η εξαγγελία πως κλείνουν και σε ένα μήνα θα δημιουργηθεί ο νέος Φορέας. Κι αυτό διότι δεν υπάρχει προηγούμενο θετικό παράδειγμα για κάτι τέτοιο.
«Και τώρα που θα πάω;»
Ο κ. Σιντελές βρέθηκε αντιμέτωπος και με ασφαλισμένος που καθώς συνομιλούσαμε μαζί του έφταναν στην Μονάδα ζητώντας υπογραφή για κάποιες εξετάσεις και αναγκάζονταν να τους εξηγεί ότι «Δεν μπορώ να υπογράψω. Δεν είμαι πλέον διευθυντής. Η μονάδα σήμερα κλείνει και για ένα μήνα», εισπράττοντας την έκπληξή τους. Υπήρχαν και όσοι εκδήλωναν την αγανάκτησή τους, διότι έρχονταν αντιμέτωποι με μια ακόμη δυσκολία στην καθημερινότητά τους, στην εξυπηρέτησή τους και η πληροφορία πως: «Η μονάδα σήμερα κλείνει», τους έκανε να αναφωνούν «Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο!». Αυτή ήταν και η πρώτη στιχομυθία της οποίας γίναμε μάρτυρες ανεβαίνοντας χθες το μεσημέρι τα σκαλιά της μονάδας ΙΚΑ.
Ήταν στις 12 το μεσημέρι και ηλικιωμένος ασφαλισμένος που δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε, απευθύνονταν σε δυο άνδρες στην είσοδο του κτηρίου πρώην ΙΚΑ στην Άρτα. «Και τώρα που θα πάω;» έλεγε με εμφανή απορία. Ρωτήσαμε αν πρόκειται για εργαζόμενους και μας ενημέρωσαν πως είναι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ. Και οι ίδιοι με βαριά καρδιά περίμεναν την ολοκλήρωση της διαδικασίας και το άδειασμα του κτηρίου. «Οι περισσότεροι εργαζόμενοι του ΙΚΑ έχουν φύγει και οι υπόλοιποι είναι επάνω παραδίδουν και αποχαιρετούν» μας εξήγησαν.
Με βαριά καρδιά
Στο γραφείο του κ. Σιντελέ, βρήκαμε την προϊσταμένη προσωπικού και λίγο μετά ευχόμενοι ο ένας στον άλλο καλή τύχη χαιρετούσαν και οι υπόλοιποι.
Ο κ. Σιντελές μας έδειξε το ΦΕΚ, με το οποίο όφειλε να υπογράψει το κλείσιμο και την παράδοση της μονάδας στον διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ. Εκείνος, πολύ ευγενικά πράγματι, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για το θέμα, συμμεριζόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης και της στιγμής. Αποδεχθήκαμε την άρνησή του για δηλώσεις και φωτογραφίες επί της διαδικασίας που φάνηκε επίσης να ολοκληρώνει με το ίδιο βαριά καρδιά…
Στον κ. Σιντελέ απευθύναμε το ερώτημα, που προκύπτει για τους ασφαλισμένους, δηλαδή από πού θα εξυπηρετούνται, οπότε μας είπε: «θα απευθύνονται στους συμβεβλημένους παρόχους του ΕΟΠΥΥ. Υπάρχουν πάροχοι ιδιώτες που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ οπότε θα εξυπηρετούνται εκεί. Δεν θα υφίσταται ΙΚΑ. Δεν υφίσταται από αυτή την στιγμή. Οι εργαζόμενοι γιατροί του ΙΚΑ, δηλαδή του ΕΟΠΥΥ, είχαν μια σύμβαση στα ιατρεία τους την οποία είναι υποχρεωμένοι να την τηρήσουν. Επομένως εκτιμώ ότι θα εξακολουθούν να δέχονται όχι όμως μέσω τηλεφωνικού ραντεβού όπως ίσχυε. Και το τονίζω για να μην παίρνει ο κόσμος τηλέφωνο για να ζητάει ραντεβού με τον τάδε ιατρό του ΙΚΑ. Δεν θα λειτουργεί δεν ισχύει ούτε το τηλεφωνικό ραντεβού».
Μην γίνει ΕΡΤ
«Εύχομαι να μην γίνει ΕΡΤ», δήλωσε ο κ. Σιντελές αναφορικά με την εξαγγελία ότι κλείνουν για ένα μήνα οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ, πρώην ΙΚΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λέγαμε ΙΚΑ, μετά ΕΟΠΥΥ και τώρα θα λέμε από αύριο ΠΕΔΥ», ενώ όταν σημειώσαμε ότι επαναλειτουργία όμως θα υπάρξει σε ένα μήνα κι όχι από αύριο, πρόσθεσε: «Εύχομαι να είναι ένας μήνας. Φοβάμαι μήπως γίνει ΕΡΤ. Μήπως γίνει Δημόσια Τηλεόραση. Διότι κι εκεί οι εξαγγελίες ήταν για ένα μήνα όμως ακόμη δεν είδαμε τίποτα. Η ευχή η δική μου θα είναι να μην μεσολαβήσει ούτε ένας μήνας. Ο κόσμος είναι άρρωστος, έχει ανάγκη και το ύψιστο αγαθό που είναι η υγεία δεν μπορεί να περιμένει. Πρέπει αμέσως να βρουν τη λύση ελπίζω να έρθουν καλύτερες ημέρες. Είμαι από την φύση μου αισιόδοξο άτομο και θέλω να κρατήσω την αισιοδοξία μου παρότι η ψυχή μου… βουρκώνει».
Απευθυνόμαστε σε 140.000 ασφαλισμένους
Ο ίδιος όταν ρωτήσαμε αν ισχύουν όσα πληροφορούμαστε για εξυπηρέτηση από το ΙΚΑ Άρτας περί των 50.000 ασφαλισμένων, το διέψευσε λέγοντας «Το νούμερο αυτό είναι αναληθές, ο αριθμός των ασφαλισμένων που απευθύνονταν η υγειονομική μονάδα του ΙΚΑ Άρτας είναι 140.000. κι αυτό διότι μπορεί ο νομός να έχει 80.000 όμως απευθύνεται και σε ένα μέρος των ασφαλισμένων του νομού Πρεβέζης, ένα μέρος του νομού Αιτωλοακαρνανίας που έρχεται στην Άρτα, καθώς και ένα μέρος των διερχομένων. Διότι βρισκόμαστε σε μια θέση κομβική και ο αριθμός των ασφαλισμένων δεν είναι αυτός που φαίνεται στα χαρτιά. Είναι αυτός που πραγματικά εξυπηρετεί η μονάδα. Κι όταν κλήθηκαν να απαντήσω σε προηγούμενο έγγραφό μου, ο συνολικός αριθμός που έδωσα ήταν 140.000».
Όσο για τους εργαζόμενους ο ίδιος αναφέρθηκε σε περίπου 70 και τόνισε ότι πρόκειται για οικογένειες κι όχι για μεμονωμένα άτομα, που βιώνουν την αγωνία και την ανασφάλεια για το αύριο».
Έκανα προσπάθεια που έμεινε στη μέση
Ο ίδιος τόνισε σε δηλώσεις του ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του στη θέση διευθυντή ξεκίνησε τη δρομολόγησα λύσης ώστε να μεταφερθεί η υγειονομική μονάδα του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου. Προχώρησα τόσο πολύ αυτή την υπόθεση, φτάνοντας όχι μόνο να εξασφαλίσω σε επίπεδο υπουργείου όλες τις διαδικασίες αλλά και από την Περιφέρεια Ηπείρου την χρηματοδότηση για την συντήρηση της πτέρυγας που παραμένει άφτιαχτη στο χώρο του πρώην Νοσοκομείου Άρτας προκειμένου να μεταφερθούμε εκεί. Έχω όλα τα έγγραφα στη διάθεση οποιουδήποτε, καθότι τόσο ο προηγούμενος όσο και ο νυν πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ συμφωνούσαν, και θετικά έβλεπαν όλη την προσπάθεια για μεταφορά, διότι είμαστε από τις λίγες μονάδες που δεν έχουμε ιδιόκτητο κτήριο, αλλά η προσπάθεια έμεινε στη μέση… διότι αντί αυτό μας κλείνουν».
Αλ. Μάνος: «φοβάμαι μην θρηνήσουμε θύματα»
Ο πρόεδρος των ιατρών του ΕΟΠΥΥ και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Αλέξανδρος Μάνος, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) ήταν και η απόφαση να μην παραδοθεί καμία μονάδα αν δεν έρθει το επίσημο ΦΕΚ, το οποίο εστάλη όπως δήλωσε από το βράδυ της Δευτέρας και πρόσθεσε με καυστικό χιούμορ: «θα τολμήσω να πω ότι πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας νόμος που ψηφίζεται εφαρμόζεται. Διότι έχουμε μάθει στην Ελλάδα να ψηφίζονται νόμοι και να μην εφαρμόζεται τίποτε. Βέβαια αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό. Συνολικά 8.000 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό κλείνουν έναν κύκλο, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο. Τολμώ να πω ότι εγώ εδώ και 29 χρόνια που στηρίζω αυτό το θεσμό, ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ- βέβαια ως ΕΟΠΥΥ τον στηρίξαμε παρά τη θέλησή μας πολλοί εξ ημών- σήμερα αλλάζει σελίδα. Πέρασαν τόσα χρόνια αφότου το στήσαμε, το ανδρώσαμε, το μεγαλώσαμε και τώρα φεύγουμε πάμε στα σπίτια μας ουσιαστικά. Διότι πάνω από 4.500 συνάδελφοι θα πάνε στα σπίτια τους. Από χθες με κάποια χαρτιά που παραλάβαμε, υπήρχε και η αίτηση για να ενταχθούμε στο ΠΕΔΥ. Με επείγον μήνυμα που ήρθε από την Ομοσπονδία μας χθες και το οποίο ηλεκτρονικά εστάλη σε όλους τους συναδέλφους ιατρούς, μας ενημέρωσε να μην υπογράψει κανείς. Κι αυτό γιατί όπως είναι το κείμενο έκρυβε διάφορους κινδύνους. Γι’ αυτό κι εμείς είμαστε σε αναμονή κάποιας εξέλιξης. Εν πάση περίπτωση ο κύκλος κλείνει και για να μην φανώ για ακόμη μια φορά προφήτης άσχημων εξελίξεων θα σας πω ότι ουσιαστικά δεν πρόκειται κανείς να προσληφθεί στο ΠΕΔΥ, εκτός από κάποιες ειδικότητες, του παιδιάτρου, του παθολόγου και του γενικού ιατρού, όλες οι άλλες ειδικότητες δεν θα υπάρχουν. Το τέχνασμα αυτό το ξέρουν οι συνάδελφοι και είναι το οχτάμηνο της αξιολόγησης που θα αποτελέσει το Δούρειο Ίππο για πολλούς εξ ημών. Για να το πούμε απλά, μετά από οχτώ μήνες ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι….».
Ο κ. Μάνος πρόσθεσε ότι «Πλέον είμαστε υπό την ομπρέλα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που περιλαμβάνει από την Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τα Ιόνια Νησιά μέχρι και την Πελοπόννησο. Οπότε όλα είναι ανοιχτά για όλο τον κόσμο. Δηλαδή μπορεί να σου πει ότι δεν σε θέλω εδώ αλλά στην Πελοπόννησο οχτώ μήνες και μετά δεν σε θέλω εκεί άντε σπίτι σου».
Σχετικά με την στάση των ιατρών του ΕΟΠΥΥ σήμερα ο κ. Μάνος ανακοίνωσε ότι βρίσκονται εν αναμονή της διαθεσιμότητας, την οποία πιθανόν θα παραλάβουν πλέον, εφόσον η μονάδα είναι κλειστή, από τα γραφεία του ΟΠΑΔ με κλητήρα και ενυπόγραφη. «Μας είπαν ότι μέχρι σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο θα αναρτούσαν στο Διαύγεια τις διαθεσιμότητες μας, αλλά το Διαύγεια δεν μας φτάνει. Εμείς είπαμε ότι θα περιμένουμε να το πάρουμε ενυπόγραφα. Δηλαδή θα υπογράψουμε και θα το πάρουμε».
Θα έπρεπε να έχουν γυρίσει την Άρτα ανάποδα!
Στο μεταξύ σε ερώτησή μας σχετική με το αν εξακολουθούν οι συμβάσεις των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) και θα εξακολουθούν να εξυπηρετούνται από τους ιατρούς στα ιατρεία τους, ο κ. Μάνος απάντησε: «η σύμβαση από τη στιγμή που μπαίνουμε σε διαθεσιμότητα δεν ισχύει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ είναι σήμερα ξεκρέμαστοι. Εξάλλου θα τολμήσω να πω ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ γνώριζαν τι θα συμβεί, το γνώριζαν πολύ καλά και μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ το είχαμε πει. Εάν συνέβαινε να ενδιαφερόντουσαν τόσο πολύ θα έπρεπε αυτή τη στιγμή σε τοπικό επίπεδο να έχουν γυρίσει την Άρτα ανάποδα! Έξω βλέπετε υπήρχαν κάποιοι συνάδελφοι συμβεβλημένοι και οι ασφαλισμένοι όλο το προηγούμενο διάστημα εξυπηρετήθηκαν μέσω αυτών των συναδέλφων. Τώρα βέβαια που ήρθε το κλείσιμο ας αναλογιστεί ο καθένας τι έχει πράξει μέχρι στιγμής. Διότι υγεία δεν είναι μόνο να πας να γράψεις το φάρμακό σου, αλλά πολλά ακόμη πράγματα που οφείλει ο καθένας να γνωρίζει και να συμμερίζεται».
Όλα στον ιδιωτικό τομέα
Ο κ. Μάνος υπογράμμισε ότι οι παροχές υγείας έχουν έρθει στο ναδίρ. Εννοώ φαρμακεία, φάρμακο, εξετάσεις, γιατρούς τα πάντα. Και να έχετε υπόψη ότι το πρώτο μνημόνιο έλεγε γιατρούς πλέον στον Ενιαίο Φορέα με 670 ευρώ αμοιβή και εκεί οδηγούμασταν φυσικά. Θέλω να πω ότι η ώρα η δικιά μας ως γιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας ήρθε και τώρα θα ακολουθήσει εκείνη των συναδέλφων που ήταν στο απυρόβλητο το προηγούμενο διάστημα. Στο συνέδριο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Ιατρών είπε ότι μετά τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ακολουθούν οι γιατροί των νοσοκομείων, κι από κει θα φύγει κόσμος οπότε η αλυσίδα συνεχίζεται. Ουσιαστικά η Πρωτοβάθμια Υγεία φεύγει και πάει στα χέρια των Ιδιωτών. Έχετε δει το τελευταίο διάστημα ότι έχει κατακλυστεί η τηλεόραση με διαφημίσεις ιδιωτικών εταιρειών υγείας με αυτές τις κάρτες. Και να γνωρίζεται ότι σήμερα φτάσαμε στο60% είναι οι ιδιωτικός κλίνες και 40% οι δημόσιες. Η πίτα έχει μοιραστεί και τα επόμενα χρόνια, όλα δείχνουν ότι η Υγεία θα πάει στα ιδιωτικά χέρια».
Ίσως δουν το χάος και πρυτανεύσει η λογική
Ο κ. Μάνος απευθυνόμενος στους ασφαλισμένους δήλωσε: «Θα συνιστούσα να κάνουν υπομονή, γιατί στο βάθος του τούνελ ίσως υπάρχει μια ακτίνα. Εννοώ ότι ίσως στο βάθος του τούνελ που έχουμε μπει όλοι πλέον να πρυτανεύσει η λογική και κάποιες από τις μονάδες να διατηρηθούν. Ισχυρίζονται ότι έχουν κάποιο χάρτη υγειονομικό. Σε μένα πάντοτε και από τη φύση μου η συναίνεση πρυτάνευε, πιστεύω ότι κάτι την τελευταία στιγμή θα γίνει, γιατί φοβάμαι ότι θα θρηνήσουμε θύματα…Δεν μπορεί να είναι αλλιώς. Κλείνει η μονάδα. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Άνθρωποι ασθενείς με τα φάρμακά τους, τους γιατρούς τους, καρκινοπαθείς, τι θα γίνουν; Δεν μπορώ να το φανταστώ. Εδώ μια ημέρα δεν λειτουργούσε για τον οποιοδήποτε λόγο και γίνονταν χαμός, όχι τώρα που το κλείνουν για ένα μήνα…Νομίζω ότι θα έχουμε ανατροπές».

ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...