Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Η απάντηση ενός Αργιθεάτη στις ιστορικές αναλήθειες της Ρεπούση (Του Μενέλαου Παπαδημητρίου)

Ρεπούση:"Εθνικός μύθος" ο χορός του Ζαλόγγου! 
Αργιθεάτης:"..Mικρό το δέμας σας να αμφισβητείτε την Ιστορία της Πατρίδας μας..Καλόν είναι έστω και τώρα να αναμερίσετε"..


ΥΠΗΡΞΕ ΣΟΥΛΙ!!! - ΥΠΗΡΞΕ ΖΑΛΛΟΓΟ!!! - ΥΠΗΡΞΕ ΣΕΛΤΣΟ!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΣ!!!

κα Ρεπούση είναι μικρό το δέμας σας να αμφισβητείτε την Ιστορία της Πατρίδας μας.
Καλόν είναι έστω και τώρα να αναμερίσετε.
Ανεβάζω εδώ μέρος του πανηγυρικού μου λόγου στις 23.8.2012 στο ΗΡΩΪΚΟ ΣΕΛΤΣΟ προς απάντησή σας που μέρος της δημοσιεύθηκε και στο περιοδικό της Βουλής των Ελλήνων.
Τα είπα τότε, τα λέω και τώρα.
".....-  Όποιος εγκαταλείπει την ιστορία του χάνει την ταυτότητά του ιδιαίτερα σήμερα που ζούμε με τις τόσες απειλές από παντού, σήμερα στην σάρα των καιρών και των αξιών που έφερε η Παγκοσμιοποίηση. Για αυτό η Αντίσταση σήμερα πρέπει να γίνει με τις ιστορικές μας παρακαταθήκες, με τις ιστορικές μας μνήμες. Είναι η ιστορία μας μαζί με τη Θρησκεία και τη γλώσσα, καθώς και ο λαϊκός πολιτισμός με τα ήθη και τα έθιμα τα μόνα μας όπλα αντίστασης σε κάθε μορφή υποδούλωσης και ιδίως σε αυτή της οικονομικής υποδούλωσης που μας επιβάλουν « οι σύμμαχοί μας» -σε εισαγωγικά – εκμεταλλευόμενοι τα δικά μας φερσίματα. Αρκεί οι ιστορικές αυτές μνήμες να μη μας επηρεάζουν αρνητικά, με σκέψεις «αλάνταβες».
-  Εμείς οι Έλληνες έχουμε χτες, έχουμε σήμερα και με λίγη προσοχή και μακριά από τις διαιρέσεις θα έχουμε και αύριο όσο και να προσπαθούν κάποιοι να μας καθηλώσουν μόνο στο σήμερα, με τριβολισμένα τα μάτια από την οικονομική εξαθλίωση που επιβάλουν.
Να θυμίσω εδώ και να επαναλάβω τα επίκαιρα λόγια του Αρχιεπισκόπου μας ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ από την ακριτική Φλώρινα προς τους Ευρωπαίους:
Είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα…δεν είμαστε αποικία. Αυτά που πήραμε να τα δώσουμε….Δεν μπορείτε να μας πνίξετε!!!
Κυρίες και Κύριοι,
Η Μονή Σέλτσου, οι βουνοκορφές του Ραδοβιζίου και της Αργιθέας κι ως πέρα του Κοθωνίου καθώς και ο Αχελώος που είδαν και έζησαν την τραγωδία μαρτυρούν και θα μαρτυρούν στο διηνεκές για το χαμό τόσων ηρωΐδων και ηρώων!!! Δεν υπάρχει Έθνος στον κόσμο – όπως η Ελλάδα- που η ιστορία του να κοσμείται με ομαδικές αυτοθυσίες για την Ελευθερία του όπως αυτές του Ζαλόγγου και του Σέλτσου.

Οι Σουλιώτες στο σύνολό τους πίστευαν στην Ελευθερία και στην αξιοπρέπεια. Σήκωσαν το μπόϊ τους και το μπόϊ της Πατρίδας μας στα ουράνια και με θυσίες όπως στο Κούγκι με τον καλόγερο Σαμουήλ, στο Ζάλογγο, στον πύργο του Δημουλά με τη Δέσπω, στη Ρηνιάσσα και τέλος εδώ στο μαρτυρικό Σέλτσο έστειλαν μήνυμα παντού για απελευθερωτικό αγώνα. Ήξεραν πως ο ζυγός της σκλαβιάς είναι βαρύτερος όλων στη Ζωή ενός Έθνους και ενός Λαού.
Δεν λιποψύχησαν γιατί γνώριζαν και τον άλλο δρόμο για την Ελευθερία παρά την υποδούλωση. Ο ελεύθερος αέρας της βουνο-θάλασσας γύρω μας, δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει τους ψυχωμένους, τους αδούλωτους Σουλιώτες στην ηρωϊκή αυτοθυσία!!! Γνώριζαν το δρόμο του θανάτου και ο θάνατος αυτός είναι τιμημένος!!! Έκανε εκείνους ένδοξους και εμάς μας κάνει περήφανους!!! Οι θυσίες τους συνεισέφεραν στη μεγάλη ανατροπή που ήρθε με τον Εθνικό ξεσηκωμό της Επανάστασης του 1821.
Αν και έχουν περάσει από τότε 208 χρόνια, βρισκόμενοι εδώ στο χώρο αυτό νιώθουμε πως είμαστε ανάμεσά τους, πως βλέπουμε τις μορφές τους, πως νιώθουμε τις λαχανιασμένες ανάσες τους στην προσπάθειά της αντίστασης και απόκρουσης του εχθρού.
Να γνωρίζουν όποιες και όποιοι με τα βιβλία τους και τις συγγραφές τους πως, ότι και να γράψουν, δεν μπορούν να αλλοιώσουν τα γεγονότα και την Κεντρική Ιδέα των αγώνων των Σουλιωτών είτε στο Ζάλογγο, είτε στη Ρηνιάσα, είτε εδώ στο Σέλτσο. Δεν μπορούν να αποδομήσουν την Ιστορία του Έθνους μας, να απο- ελληνοποιήσουν το Λαό μας και ιδίως τα παιδιά μας στην κατεύθυνση των ιδεολογικών τους ανατροφών και διατροφών ή στην κατεύθυνση της παγκοσμιοποίησης............."


 Μενέλαος Παπαδημητρίου
Δικηγόρος-Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...