Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

«Πάγωσαν» εκ νέου την εκτροπή του Αχελώου

“Πάγος» μπαίνει για ακόμη μία φορά στην εκτροπή του Αχελώου, έπειτα από σχετική απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκανε δεκτές τις σχετικές αιτήσεις του «Παγκόσμιου Ταμείου για τη φύση (WWF) Ελλάς», της «Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», της πρώην Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και των Δήμων Aγρινίου, Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Ινάχου.
Αντίθετα, υπέρ της συνέχισης των έργων έχουν ταχθεί το Δημόσιο, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Λάρισας και Μαγνησίας, οι τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων των νομών Τρικάλων, Λάρισας και Καρδίτσας.
Η εκτροπή του Αχελώου απασχολεί το ΣτΕ εδώ και 22 χρόνια, καθώς η πρώτη προσφυγή κατατέθηκε στο δικαστήριο το 1991, ενώ μέχρι τώρα την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου την έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου και ειδικά κατά τα έτη 1994, 2000, 2005, 2006, 2009, 2010 και 2011 που εκδόθηκαν σχετικές αποφάσεις, ενώ τον Οκτώβριο του 2009 στάλθηκαν από την Ολομέλεια του ΣτΕ 14 ερωτήματα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (μεταγενέστερα μετονομάστηκε σε Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα οποία και απαντήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012.
Στις 15 Φεβρουαρίου 2013 συζητήθηκε η υπόθεση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, και τώρα οι σύμβουλοι Επικρατείας συνήλθαν σε διάσκεψη, όπου και έκαναν δεκτό το αίτημα των σωματείων.Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί με το νέο δικαστικό έτος, δηλαδή μετά την 17η Σεπτεμβρίου 2013.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...