Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ Χάγης για Σκόπια

Image
ΕΚΤΑΚΤΟ
"Η Ελλάδα κατάφερε να αποδείξει μόνο ότι τα Σκόπια παραβιάζουν την παράγραφο 2 του άρθρου 7 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 δηλαδή χρησιμοποιούν καταχρηστικά τον Ήλιο της Βεργίνας", λέει ο πρόεδρος του ΔΔΧ.

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΠΟΦΑΣΗ:
"Η Ελλάδα δεν δικαιολογείται να εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με επιχείρημα ότι -μετά την είσοδό τους στον Οργανισμό- τα Σκόπια θα χρησιμοποιούν το συνταγματικό τους όνομα", σύμφωνα με την...
απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
___________________________________________________________
ΕΚΤΑΚΤΟ: "Συλλογική απόφαση που ελήφθη ομοφώνως και όχι μονομερής απόφαση της Ελλάδας, η μη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008" δηλώνει αυτή την ώρα ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, Χισάσι Οβάντα.
_____________________________________________________
Ο Ιάπωνας Χισάσι Οβάντα, πρόεδρος του ΔΔΧ, αναγιγνώσκει από τις 11.00 το πρωί της Δευτέρας από τη Χάγη την απόφαση του Δικαστηρίου. Με την ετυμηγορία τους, οι 15 "σοφοί" θα τοποθετηθούν επί της προσφυγής των Σκοπίων που ζητούν :
1. Να καταδικαστεί η Ελλάδα ότι τον Απρίλιο του 2008 έφερε αντιρρήσεις στην είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ παραβιάζοντας την παράγραφο 1 του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και
2. Να διαταχθεί η Ελλάδα να μην εμποδίσει ποτέ στο μέλλον την ένταξη της γειτονικής χώρας σε πολυμερείς διεθνείς οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...