Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πως θα μαζέψεις τα λεφτά ρε Γιώργο;

 
Πατήστε για μεγέθυνση
Τα λεφτά είναι πολλά.!
Τετρακόσια τόσα δισεκατομμύρια οφείλουμε. Δηλαδή, τετρακόσιες χιλιάδες τόσα εκατομμύρια. Δηλαδή, τετρακόσιες χιλιάδες τόσες βίλες στην Εκάλη. Δηλαδή, οκτακόσιες χιλιάδες τόσα γιοτ πολυτελείας. Δηλαδή, κάτι περισσότερο από δέκα εκατομμύρια αυτοκίνητα πολυτελείας.
Γιώργο, όπως και αν τα μετρήσουμε, δεν βγαίνουν τα νούμερα. Είτε έχεις κάποιο σχέδιο και οφείλεις να μας το πεις, είτε να πεις την αλήθεια. Εδώ και τώρα, όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος πατέρας σου.
Η αγορά έχει βουλιάξει, Γιώργο. Δεν είναι τα πράγματα όπως παλιά, ο κόσμος έχει αγριέψει... Ζούγκλα θα γίνουμε, Γιώργο. Ο ένας θα τρώει τις σάρκες του αλλουνού. Δεν έμεινε και τίποτα άλλο. Είπες προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά φαντάζομαι ότι δεν σκέφτεσαι να το επαναλάβεις. Διότι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: Δεν υπάρχει σάλιο, όπως είπε και ο υπουργός σου, ο κ. Λοβέρδος.
Τους φόρους ξέχασέ τους. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Τα δάνεια τα ξεχνάς! Το ξέρεις, άλλωστε, θα κάνουμε χρόνια να βγούμε στις αγορές κι ας λες άλλα πράγματα δημοσίως. Θα δημιουργήσουμε πλούτο;
Γιώργο, με φορολογία 45%, με διαφθορά στα ύψη και γραφειοκρατία που θα ζήλευαν και οι μανδαρίνοι της Κίνας, θα ήταν κάποιος ηλίθιος να έρθει και να βάλει εδώ τα λεφτά του.
Τι μας μένει, Γιώργο μας; Εδώ σε θέλουμε, τα δικά μας προβλήματα να λύσεις και όχι των Αδεσμεύτων. Τα πράγματα είναι απλά Γιώργο και οφείλεις να βγεις δημόσια και να πεις την αλήθεια: Το πλοίο θα βουλιάξει, εκτός κι αν υπάρξει μία πανεθνική προσπάθεια. Αν υπάρξει σχέδιο και όραμα. Αν όλοι συνταχτούν κάτω από έναν κοινό στόχο. Και πάλι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Και πάλι τα νούμερα δεν θα βγαίνουν, αλλά θα υπάρχει, τουλάχιστον, ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα βγούμε από το τούνελ.
Χάσαμε ήδη αρκετούς μήνες, βολοδέρνοντας πάνω στα κύματα. Από τύχη και μόνο δεν έχουμε ακόμη πέσει – γκρεμοτσακιστεί στα βράχια. Μόνο που η τύχη δεν μπορεί να είναι μαζί μας για πάντα. Κάποια στιγμή θα μας εγκαταλείψει και τότε, πίστεψέ το Γιώργο, δεν θα ήθελες να είσαι σε αυτή τη χώρα. Δεν θα σε χωράει ο τόπος! Όχι μόνο εσένα, αλλά και πολλούς συναδέλφους σου.
Της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης...

Θανάσης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...