Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

"ΟΧΙ" της ΡΑΕ για τον αιολικό σταθμό στα Άγραφα (λόγω παραποιημένων στοιχείων στον φάκελο)

Πλαστά έγγραφα και παραπλανητικά στοιχεία στον φάκελο της αδειοδότησης

Στην ανάκληση της αρχικής απόφασής της για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την κατασκευή αιολικού σταθμού ισχύος 48 ΜW στη θέση «Πέντε Κορυφές», των Δημοτικών Ενοτήτων Φραγκίστας και Βίνιανης στον Δήμο Αγράφων,προχώρησε  η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Η ΡΑΕ στην αιτιολόγηση της απόφασης αναφέρεται σε πλαστά έγγραφα απο μέρους της εταιρείας στο φάκελο της αδειοδότησης κάνοντας λόγο ότι η χορήγηση της άδειας παραγωγής βασίσθηκε σε εσφαλμένα και παραπλανητικά στοιχεία.


Η εταιρεία υπέβαλε όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία που απαιτούνται για την έναρξη της αξιολόγησης. Μεταξύ αυτών, και προκειμένου να τεκμηριωθεί η οικονομική επάρκειά της για την υλοποίηση του έργου, προσκόμισε και έγγραφα που πιστοποιούν την πρόθεση τραπεζικής χρηματοδότησης του εν λόγω έργου, από τράπεζα του εξωτερικού (Λιχτενστάιν), η οποία δήλωσε την κατ΄ αρχήν πρόθεση χρηματοδότησης του έργου.

Ύστερα, όμως, από επικοινωνία της ΡΑΕ με την εν λόγω τράπεζα, αποδείχθηκε ότι η "επιστολή πρόθεσης τραπεζικής χρηματοδότησης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ."

Η ΡΑΕ διαβίβασε στον Εισαγγελέα την υπόθεση με όλα τα σχετικά έγγραφα, προκειμένου να ερευνηθεί το ποινικό σκέλος αυτής.

Δείτε εδώ την απόφαση της ΡΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...