Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Παπαστράτος και ΣΔΟΕ εναντίον του χύμα καπνού

 Εντάξει με τα οργανωμένα κυκλώματα, εντάξει και με τους φτωχούς χωρικούς που τους υποχρέωσαν να παίζουν με την υγεία τους ψάχνοντας για τον φθηνό χύμα παράνομο καπνό. Με τις λίστες, τις μίζες και το πολιτικό μαύρο χρήμα, θα ασχοληθεί ποτέ το ΣΔΟΕ;;;
       Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Καπνοβιομηχανία Παπαστράτος, προέβη στην καταστροφή παράνομων τσιγάρων, καπνού και μηχανημάτων παραγωγής παραποιημένων τσιγάρων, που φυλάσσονταν σε αποθήκη που είχε παραχωρήσει η εταιρεία Παπαστράτος από το 2009 για το σκοπό αυτό.......


    Η καταστροφή των κατασχεμένων προϊόντων πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Παπαστράτος, στο πλαίσιο της εκστρατείας της κατά του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων.
      Συγκεκριμένα, καταστράφηκαν περισσότερα από 40 εκατομμύρια τσιγάρα και 30 τόνοι καπνού, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε πλέον των 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Σημειώνεται ότι τα παραποιημένα τσιγάρα είναι αμφιβόλου ποιότητος και ως εκ τούτου εγκυμονούν επιπλέον κινδύνους για την υγεία των καπνιστών.
      Το ΣΔΟΕ, είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες διωκτικές Αρχές (Τελωνεία, Λιμενικό, Αστυνομία), έχει επανειλημμένα καταφέρει σημαντικά κτυπήματα ενάντια στα κυκλώματα λαθρεμπορίας και έχει κατασχέσει μεγάλες ποσότητες λαθραίων και παραποιημένων τσιγάρων, σε ένα τομέα που ως γνωστόν σχετίζεται άμεσα με το οργανωμένο έγκλημα.
       Κατά το έτος 2013, στον τομέα των καπνοβιομηχανικών προϊόντων, πραγματοποιήθηκαν 250 έλεγχοι, βρέθηκαν 78 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 119 λαθρεμπορίες. Κατασχέθηκαν 139.238.500 τεμάχια τσιγάρων και 994 κιλά κομμένου καπνού.
        Περιττό να σημειώσουμε, βέβαια, ότι πολλές από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν στην Αιτωλοακαρνανία. Τελευταία άξια αναφοράς περίπτωση, ήταν εκείνη που παραμονές Χριστουγέννων αποκαλύφθηκε στο Ξηρόμερο, με τα λεγόμενα «λαγούμια της φοροδιαφυγής» (Το κύκλωμα είχε φτιάξει υπόγειο εργαστήριο κοπής καπνού, ενώ καλλιεργούσε δεκάδες στρέμματα που φυσικά, δεν είχαν δηλωθεί ποτέ).
   Το ΣΔΟΕ συνεχίζει τη δράση του για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συνεργαζόμενο με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του agrinioreport.com οι έλεγχοι θα γίνουν ακόμη πιο συστηματικοί. Ήδη, δεν περιορίζονται στην αναζήτηση και πάταξη των οργανωμένων κυκλωμάτων, αλλά εκτείνονται στους χρήστες-καπνιστές χύμα καπνού, οι οποίοι και καλούνται κάθε φορά να αποδείξουν ότι δεν είναι μέλη κανενός κυκλώματος και να υποδείξουν τους προμηθευτές. Υπενθυμίζουμε ότι στο Αγρίνιο είχαμε συλλήψεις για λίγα γραμμάρια καπνού, …λες και επρόκειτο για ναρκωτικά!

     Το γεγονός, βέβαια, ότι το ΣΔΟΕ, σε αγαστή πάντα συνεργασία με την Παπαστράτος που ηγείται της όλης εκστρατείας, έχει εξαπολύσει τις υπηρεσίες του στα χωριά και ψάχνει μερικά κιλά ή και γραμμάρια παράνομου χύμα καπνού (στον οποίο από ανάγκη και ένεκα των πολιτικών του προϊσταμένων και των αποφάσεών τους έχει στραφεί ο κόσμος), δημιουργεί αντιδράσεις και εύλογα σχόλια. Όχι γιατί δεν πρέπει να παταχθεί το φαινόμενο, που τόσο στοιχίζει στο δημόσιο, αλλά …το ίδιο το ΣΔΟΕ δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία σε άλλες, πραγματικά σοβαρές υποθέσεις. Μόλις πρόσφατα, άλλωστε, το ΣΔΟΕ αποφάσισε να μεταθέσει τον έλεγχο για τη λίστα Λαγκάρντ και για τις υπόλοιπες λίστες των ληστών, στις εφορίες(!!!), επειδή δεν προλάβαινε…
       Και οι ΔΟΥ, που δεν μπορούν να κάνουν τα καθημερινά και αυτονόητα, θα βγάλουν άκρη με τα θηρία της μιας και τις άλλης λίστας…
Πόσο ανόητους μας θεωρούν…
     Το παιχνίδι είναι στημένο. Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους και κυρίως στα μέτρα των «αφεντικών».

Και για να μην παρεξηγηθούμε, διευκρινίζουμε:
       Να τους πιάσουν τους φοροφυγάδες που εγκληματούν κατά της εθνικής οικονομίας πουλώντας λίγα κιλά χύμα καπνού, για να πληρώσουν τα χαράτσια που τους φόρτωσαν, να ασχοληθούν, όμως, και με το πραγματικό οικονομικό έγκλημα. Στη χώρα που οι μίζες πάνε κι έρχονται, …μην μας τρελαίνουν με τέτοιες ανοησίες. Να πάνε στους τραπεζίτες που έδιναν κατά εκατοντάδες τα εκατομμύρια στα κόμματα, σε δάνεια με εγγύηση το ποσοστό (λες και το είχαν δεδομένο), να πάνε στους καναλάρχες, στους ομολογήσαντες ότι τα πήραν απ’ τη Siemens, … να ψαχτούν μεταξύ τους.
Και μετά, ασχολούνται και με τους χωρικούς.


agrinioreport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...