Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Στο δρόμο 12 οικογένειες.Απολύονται από τον Δήμο Αρταίων


dhmarxeio artasΤους διέγραψαν από τα μητρώα – απολύονται από τον Δήμο Αρταίων
Προσφεύγει στα δικαστήρια η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Καλή τύχη τους ευχήθηκε ο δήμαρχος Αρταίων
Άλλοι 12 άνθρωποι προστέθηκαν από χθες το πρωί στην ουρά των ανέργων της Άρτας και της Ηπείρου. Της Ηπείρου που εξακολουθεί να κατέχει το αρνητικό ρεκόρ της πρώτης θέσης μεταξύ των 7 Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας και ισοβαθμεί στο ποσοστό του 28% με την Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που αναφέρονται στο Σεπτέμβριο του 2012, καθότι ήδη το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο.
(14/12/2012)
Αν και ο αγώνας των εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων όπως και στους υπολοίπους Δήμους της χώρας ξεκίνησε και ήταν αρκετά έντονος από τις αρχές του Νοεμβρίου, εντούτοις το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε απέναντι τόσο στις αντιδράσεις των εργαζομένων όσο όμως και σε εκείνες των αυτοδιοικητικών και διέγραψε από τα μητρώα Διοικητικούς Υπαλλήλους αορίστου χώρου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοικητικού και οικονομικού τομέα.
Μάλιστα όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αρταίων και μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Νικολάου η απόλυσή τους ισχύει από τις 12 Νοεμβρίου, οπότε παρά τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται και με 48ωρη απεργία που ξεκίνησε χθες και εξακολουθεί και σήμερα, οι 12 εργαζόμενοι στο Δήμο Αρταίων που υπάγονταν σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται ήδη εκτός Δημαρχείου.
Το κλίμα χθες από το πρωί στο χώρο του Δημαρχείου ήταν πολύ βαρύ… Δεν αφορούσε μόνο τους υπαλλήλους που μάζευαν τα προσωπικά τους αντικείμενα και εγκατέλειπαν τα γραφεία τους, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και των αιρετών, που έβλεπαν τους ανθρώπους αυτούς να χάνουν την δουλειά τους σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Σκυθρωποί ήταν και οι αιρετοί στο χώρο του Δημαρχείου, καθότι η αντίσταση που πρόβαλαν σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και δήμαρχος δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, κάτι που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. «Δεν υπάρχουν πλέον Δήμοι και δήμαρχοι. Μόνο υπουργός υπάρχει. Μόνο ο κ. Μανιτάκης που αποφασίζει και διατάζει», είπε εμφανώς αγανακτισμένος από την έκβαση αυτή ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν αναγνωρίζει κανέναν και καμία έννοια αυτοδιοίκησης. Οι συνάδελφοι όχι μόνο στην Άρτα αλλά σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σήμερα στο δρόμο και θα μπορεί να παρουσιάσει τα στοιχεία που θέλει τώρα στην τρόικα για να πάρουμε τη δόση… Να σώσει την Ελλάδα. Δηλαδή ποια Ελλάδα; Το οικόπεδο μόνο που έμεινε πλέον και λέγεται Ελλάδα!», είπε  χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Αφού θα απολυθούν μέχρι το τέλος του 2013 άλλοι 23.000 εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα και με βάση αυτή την τακτική του αποφασίζω και διατάζω πλέον όλα δείχνουν ότι θα γίνει, τί θα μείνει για να σώσουν;».
-Αναφορικά με τη συνέχεια που δίνεται από πλευράς της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ο κ. Νικολάου δήλωσε: «Από χθες που έγινε γνωστό αυτό η ΠΟΕ ΟΤΑ προχώρησε σε νέα κατάληψη σε όλα τα Δημαρχεία και έχουμε κηρύξει σήμερα και αύριο (σ.σ.: χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή) 48ωρη απεργία. Σε ότι μας αφορά ότι μπορούμε να κάνουμε το κάνουμε και σε επίπεδο Ομοσπονδίας θα στηρίξουμε τον δικαστικό αγώνα ενάντια σε αυτό τον αντισυνταγματικό νόμο που βγάζει τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, δια μέσου υπουργείου. Διότι οι Δήμοι, όπως και ο δικός μας εδώ, δεν έδωσαν καμία τέτοια εντολή ή απόφαση καμία διαπιστωτική πράξη. Από το υπουργείο μπήκαν στα κομπιούτερ μέσα και τους διέγραψαν με το έτσι θέλω. Συνεχίζουμε λοιπόν εμείς τους αγώνες μας σύμφωνα με όσα αποφασίζονται στην Ομοσπονδία μας, και αυτοί από την πλευρά τους εφαρμόζουν μια απόφαση με μόνο στόχο να απολυθούν 2.500 συνάδελφοι και δεν κάνουν πίσω με τίποτα. Οι 12 συνάδελφοί μας είναι ήδη σε διαθεσιμότητα από τις 12 Νοεμβρίου. Για μας δεν έχει τόση σημασία αυτό αλλά ότι 12 συνάδελφοι μας βρίσκονται πλέον εκτός δουλειάς. Όπως θα είναι και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μας, μέχρι τον Μάιο, αφού όπως λέει αυτή η τρικομματική κυβέρνηση που εφαρμόζει εν έτη 2012, το «Αποφασίζω και διατάζω» του Ι. Μεταξά, στο δρόμο θα βρίσκονται άλλοι 23.000 άνθρωποι από όλο τον δημόσιο τομέα. Οπότε θα διώχνουν πρώτα τον κόσμο για να παίρνουν μετά τη δόση να σώσουν την Ελλάδα. Ποια Ελλάδα το οικόπεδο που έχει μείνει, γιατί ο κόσμος… πέθανε».
Εκτός οι άλλοι Δήμοι
Εκτός της διαδικασίας αυτής βρίσκονται οι υπόλοιποι Καλλικρατικοί Δήμοι του νομού καθότι ο αριθμός των υπαλλήλων αορίστου χρόνου που εργάζονται ως διοικητικοί ή στη Διεύθυνση οικονομικού είναι λιγότεροι των 10. Για το Δήμο Νικολάου Σκουφά, όπως αναφέρθηκε σε επικοινωνία που είχαμε, δεν υπάρχουν διοικητικοί αορίστου χρόνου, όλοι είναι μόνιμοι, για τους άλλους δυο ΟΤΑ ο αριθμός των εργαζομένων είναι μικρός συνολικά όπως και των Διοικητικών ΔΕ οπότε δεν υπάγονται στις προϋποθέσεις του νέου νόμου.
Διαγραφή και για την Περιφέρεια 
Στο μεταξύ από το υπουργείο Εσωτερικών έγινε η διαγραφή των εργαζομένων που υπάγονται στο νόμο περί απολύσεων στην Αυτοδιοίκηση και για την Περιφέρεια Ηπείρου. Συνολικά ο αριθμός όσων διεγράφησαν από τα μητρώα είναι 20 και εξ αυτών στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας αφορά μια περίπτωση εργαζομένου, την Π.Ε. Πρέβεζας άλλη μία και από εννιά εργαζόμενους για τις Περιφερειακές Ενότητες  Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου δεν είχε προχωρήσει σε καμία υπογραφή σχετικού εγγράφου κι έτσι οι απολύσεις πέρασαν και για την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω τις ίδιας διαδικασίας με αυτή που εφαρμόστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών για τους Δήμους.

Ηχω της Αρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...