Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Άρτα, 27 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο στην Άρτα.
 Συνελήφθη, σήμερα (27-12-2012) το πρωί, στην Άρτα, από αστυνομικούς του...
Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, 58χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, σε βάρος του 58χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο ύψους 76.568,95 ευρώ. Ο 58χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Ηγουμενίτσα, 25 Δεκεμβρίου 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες 
Συνελήφθη σήμερα (25-12-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κοντά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Παλαιστίνης, διότι διευκόλυνε την έξοδο από την χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Ιράκ (μία μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά και άλλη μία 17χρονη γυναίκα). Ειδικότερα, ο 40χρονος από κοινού με συνεργό του, που αναζητείται, αφού προμήθευσε τους τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες με αντίστοιχο αριθμό πλαστών διαβατήριων Γαλλίας και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, επιχείρησε να τους μεταφέρει, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με γαλλικές πινακίδες, προς το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πλην όμως εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

 Οι διακινητές θα έπαιρναν για τις “υπηρεσίες” τους αυτές ως χρηματική αμοιβή το ποσό των (2.500) ευρώ μετά την άφιξη των λαθρομεταναστών σε λιμάνι της Ιταλίας. Το αυτοκίνητο και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Ιωάννινα, 25 Δεκεμβρίου 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σύλληψη αλλοδαπού για διάρρηξη πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Ιωάννινα 
Συνελήφθη σήμερα (25-12-2012) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος αλλοδαπός, Ιρακινής καταγωγής, ο οποίος έσπασε την τζαμαρία βενζινάδικου στα Ιωάννινα και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (83) ευρώ. Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων που περιπολούσαν στην περιοχή εντόπισαν τον 32χρονο λίγο μετά τη διάρρηξη και τον συνέλαβαν ενώ σε σωματική έρευνα που του ενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 Ιωάννινα, 24 Δεκεμβρίου 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δράστες της ένοπλης ληστείας που έλαβε χώρα σε πολυκατοικία στα Ιωάννινα τα ξημερώματα της 22-11-2012.
  Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες της ένοπλης ληστείας που έλαβε χώρα σε οικία στα Ιωάννινα τα ξημερώματα της 22-11-2012. Ειδικότερα, από την έρευνα της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών (ΤΕΕ) της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, προέκυψε ότι ο 31χρονος είναι ο ένας από τους δράστες της ληστείας, ο οποίος μαζί με δύο συνεργούς του, διέρρηξαν δύο διαμερίσματα σε πολυκατοικία στην πόλη των Ιωαννίνων και με την απειλή μαχαιριού και περιστρόφου, ακινητοποίησαν (3) ημεδαπές και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τιμαλφή και χρυσαφικά.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ληστείας, της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων. Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ανακάλυψη και των υπολοίπων δραστών της ληστείας συνεχίζονται ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παράνομες πράξεις. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ιωάννινα, 23 Δεκεμβρίου 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών διαρρηκτών.
 Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων καταστημάτων και σπιτιών σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία.
 Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων εξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 26, 23 και 25 ετών, καθώς από την έρευνα ταυτοποιήθηκε η κοινή τους δράση σε έξι μέχρι στιγμής, διαρρήξεις ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία και συγκεκριμένα πλήθος κοσμημάτων (δαχτυλίδια, μενταγιόν, αλυσίδες, βραχιόλια, σταυροί, ρολόγια και σκουλαρίκια) καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κάθε είδους κλοπών, η δραστηριότητα της οποίας ξεκίνησε τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2012, με πεδίο δράσης περιοχές της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας. Παράλληλα διερευνάται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στις διαρρήξεις και άλλων ατόμων καθώς και η ταυτοποίηση της δράσης τους και σε άλλες υποθέσεις διαρρήξεων. Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

Εξιχνίαση κλοπής αυτοκινήτου 
Από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, για κλοπή αυτοκινήτου. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, κατελήφθη ο 36χρονος να έχει στην κατοχή του ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε δηλωθεί κλοπή την 17-12-2012 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. Ανωτέρω όχημα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σύλληψη φυγόποινου 
Στις 22/12/2012 το απόγευμα στα Ιωάννινα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΤΑΣ

 Σύλληψη φυγόποινου 
Στις 22/12/2012 το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., 44χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης (10) μηνών και χρηματικής ποινής (1800) ευρώ, για παραβάσεις του Νόμου περί Επιταγών.

Σύλληψη φυγόποινου 
Στις 22/12/2012 το βράδυ στο Πέτα Άρτας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης (22) μηνών, για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σύλληψη φυγόποινου 
Στις 23/12/2012 το μεσημέρι στο Καναλλάκι Πρέβεζας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, 57χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (12) μηνών, για απάτη και πλαστογραφία.

Σύλληψη φυγόποινου
 Στις 23/12/2012 το απόγευμα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, 66χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, ποινής φυλάκισης (14) μηνών, για κλοπές.

Σύλληψη φυγόποινου 
Στις 23/12/2012 το μεσημέρι στο Καναλλάκι Πρέβεζας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, 55χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης (3) μηνών, για εξύβριση και απειλή.

Σύλληψη φυγόποινου 
Στις 23/12/2012 το μεσημέρι στο Καναλλάκι Πρέβεζας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, 44χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λευκάδας, ποινής φυλάκισης (6) μηνών, για επιταγές.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 Συνελήφθη αλλοδαπός, για κατοχή κλεμμένης ελληνικής άδειας διαμονής 
Συνελήφθη την 22/12/2012 το βράδυ από αστυνομικούς του Α.Τ. Σαγιάδας, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επέδειξε κλεμμένη ελληνική άδεια διαμονής, με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα μας. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα για λόγους δημόσιας τάξεως.

Ιωάννινα, 22 Δεκεμβρίου 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης περίπου δύο κιλών.
 Συνελήφθη, σήμερα (22.12.2012) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά και εμπορία ποσότητας ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στον 24χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
• Δύο (2) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (2.125) γραμμαρίων.
• Το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ως προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών ουσιών.
 • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Άρτα, 22 Δεκεμβρίου 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατοχή και εμπορία κάνναβης, στην Άρτα 
Συνελήφθησαν, χθες (21-12-2012) το μεσημέρι στη Φιλοθέη Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 22 και 18 ετών, για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη). Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικός της Ομάδας Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 22χρονο, όπου συμφωνήθηκε η αγορά πέντε (5) σπιρτόκουτων με κάνναβη, έναντι χρηματικού ποσού.

Στη συνέχεια, στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης για την παραλαβή της συμφωνηθείσας ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, προσήλθαν οι δύο δράστες, όπου σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:
• Πέντε (5) σπιρτόκουτα με κάνναβη συνολικού βάρους (26,20) γραμμαρίων.
• Το χρηματικό ποσό των (70) ευρώ.
• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
 Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων. Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Άρτα, 22 Δεκεμβρίου 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Εξιχνιάστηκε υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων σε περιοχές της Άρτας και της Αιτωλοακαρνανίας.  
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου ημεδαπού για κυκλοφορία πλαστών ευρώ.
 Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων σε περιοχές των Νομών Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι ο 48χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα μετέβη συνολικά σε επτά επιχειρήσεις (καφετέριες, βενζινάδικα, παντοπωλείο και κατάστημα ειδών υγιεινής), όπου πραγματοποίησε συναλλαγές μικρής αξίας, δίνοντας ως αντάλλαγμα πλαστά χαρτονομίσματα των (200) ευρώ, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους. Τα πλαστά χαρτονομίσματα, που κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 48χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

 Ηγουμενίτσα, 22 Δεκεμβρίου 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σύλληψη δύο μελών οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών. 
Σήμερα (22-12-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 45 ετών και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ 34 ετών, μέλη οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

 Επίσης, συνελήφθησαν τρεις μη νόμιμοι μετανάστες, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Σουδάν, ηλικίας 31,20 και 26 ετών. Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ επί της Εγνατίας Οδού στην Ηγουμενίτσα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και έκαναν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα. Ο 45χρονος ημεδαπός, οδηγός του αυτοκινήτου, ανέπτυξε ταχύτητα και τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε κοντά στο Νέο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 45χρονος προωθούσε προς το Λιμάνι τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, ένας εκ των οποίων πριν την ακινητοποίηση του οχήματος τράπηκε σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος είναι μέλος κυκλώματος διακίνησης μη νομίμων μεταναστών, με “εγκέφαλο” και διοργανωτή των λαθρομεταφορών τον 34χρονο Ιρακινό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην πόλη των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, το παραπάνω κύκλωμα, δραστηριοποιούνταν στην παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών, με διάφορα μεταφορικά μέσα, από την πόλη των Ιωαννίνων προς την πόλη της Ηγουμενίτσας και με τελικό προορισμό την Ιταλία, αποκομίζοντας για τις “υπηρεσίες” του αυτές παράνομα περιουσιακά οφέλη . Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάζονται οι διασυνδέσεις του κυκλώματος, το εύρος της δραστηριότητάς του καθώς και το χρονικό διάστημα που ενέχεται στη διακίνηση παράνομων μεταναστών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Ιωάννινα, 21 Δεκεμβρίου 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συνελήφθη ένας διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη 
Συνελήφθη, χθες (20-12-2012) αργά το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη. Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 25χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή του, ηλικίας 17 ετών, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...