Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Διεθνές το ενδιαφέρον για την αγροτοκτηνοτροφία της Ηπείρου


Επίκεντρο διεθνούς ενδιαφέροντος για την αγροτοκτηνοτροφία έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες η Ήπειρος, με σημαντικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, αποδεικνύοντας έτσι, ότι στην περιοχή μας δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα, τόσο από τους τοπικούς φορείς, όσο και από την Κυβέρνηση, για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής.Εκτός από την εκδήλωση για την Αγροτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη και πολλών Ευρωβουλευτών (και την παρέμβαση του Μάρτιν Σουλτς), υπάρχει και μια σειρά άλλων εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί.Οι εκδηλώσεις αυτές είναι:
- Η σημερινή (11 π.μ.) παρουσίαση του προγράμματος «Eurofresh Fruits» στο Επιμελητήριο Άρτας, μιας εκδήλωσης που στοχεύει στην προώθηση ελληνικών φρέσκων φρούτων στις αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Κίνας. Εκτός του Επιμελητηρίου Άρτας, μετέχουν και άλλα 15 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα.
- Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιουλίου πραγματοποιείται η καθιερωμένη, ετήσια γιορτή κτηνοτροφίας στην Αετομηλίτσα, ενώ
- Στις 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Μικρή Γότιστα και ώρα 9:30 το βράδυ, γιορτή προβατίνας.
- Ακόμη, να σημειωθεί ότι χθες ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση στο Λούρο Πρέβεζας για την τυροκόμιση, τον αγροτουρισμό και την αγροτική επιχειρηματικότητα, που διοργάνωνε η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας.
- Επίσης, στην Άρτα γίνεται σεμινάριο με θέμα «Οι προοπτικές των επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων», που διοργανώνει το ΤΕΙ Ηπείρου.
Όπως γίνεται κατανοητό, οι παραπάνω εκδηλώσεις και μόνο δείχνουν, ότι το ενδιαφέρον στην περιοχή για την αγροτοκτηνοτροφία μας είναι έντονο, πρέπει όμως όλες αυτές οι συζητήσεις που γίνονται και οι προτάσεις που διατυπώνονται, να μετουσιωθούν σε πράξεις, για να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη
Στην εκδήλωση στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, μεταξύ άλλων, τονίστηκε η ανάγκη να στηριχτεί, χωρίς καθυστερήσεις, η ανάπτυξη της οικονομίας μας και ειδικότερα της Περιφέρειας.Το «παρών», μέσω βίντεο όμως, έδωσε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, που τόνισε, ότι «η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθεια σήμερα και όχι το 2015 ή το 2016». Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης είπε, ότι «με συντονισμένες προσπάθειες, μπορούμε να ξανακάνουμε τη γεωργία μοχλό ανάπτυξης προς όφελος των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πολιτών».Στην εκδήλωση μίλησε μέσω βίντεο και ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φόλ, ενώ μετείχαν και τοποθετήθηκαν και οι Ευρωβουλευτές Σπύρος Δανέλλης (ΠΑΣΟΚ), Χαράλαμπος Αγγουράκης (ΚΚΕ), Νίκος Χρυσόγελος, (Κόμμα Πρασίνων) και Γιώργος Χατζημαρκάκης, Γερμανός Ευρωβουλευτής με το κόμμα των Φιλελευθέρων. Ακόμη, συμμετείχαν οι: Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, Βασίλης Ψαθάς, Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Δημήτρης Γαλλίκας, Δήμαρχος Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας κ.α. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός.Σε παρεμβάσεις τους, οι πολίτες της περιοχής αναφέρθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας υποδομών και θέσεων εργασίας, καθώς και στην ανάδειξη μνημείων όπως η Μονή Σέλτσου με ασφάλτινη κατασκευή του δρόμου, η ανακατασκευή της Πετρογέφυρας Κοράκου κ.α.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...